Старт на консултациите: ГЕРБ не каза публично на президента как вървят разговорите за ротацията

Bulfoto
share

Старт на консултациите на президента Румен Радев с парламентарно представените партии, преди той да връчи първи проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Първи на разговори с държавния глава влязоха от ГЕРБ-СДС.

Президентът Румен Радев свиква консултации с парламентарно-представените партии

Сред представителите от партията са Мария Габриел, Теменужка Петкова и Деница Сачева.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не отиде при президента.

"Не случайно започвам консултациите с вас, като най-многочислена сила в българския парламент и като пръв мандатоносител, който носи непосредствена отговорност за събитията, които предстоят. Публичната комуникация на партиите в коалицията напоследък сякаш съживи призрака на предсрочните парламентарни избори. Въпреки че промените в Министерския съвет бяха предварително планирани още преди 9 месеца - така президентът Румен Радев се обърна към представителите на ПГ на ГЕРБ-СДС, които дойдоха за консултации в президентската институция.

"Трябва да се види кой е най-добрият резултат за България. Готови ли сте за връчването на мандата или имате нужда от още време, ще преодолеете ли различията с втората сила", попита президентът Румен Радев.

"От самото начало за мен е много важно да има диалог, да се казват добрите и критичните нещ"а, отбеляза вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел. Тя подчерта, че е важно да не се губи от поглед интересът на страната.

"Имаме нужда от стабилност и спокойствие", добави тя.

"Диалогът трябва да позволи да се откроят общите неща и там, където има различия, те да се уточнят", каза още Габриел.

 

Водещи новини

Още новини