Борисов: Ако на 8 март сме се разбрали, ще вървим напред, ако не - отиваме на избори

Булфото
share

Имаме да доказваме на ПП-ДБ как се избират независими органи, през годините така са избирани, между всички парламентарни партии в парламента. Наблюдавам ги колегите - те вече са в предизборна кампания. Европа работи с коалиционни споразумения, не със сглобки.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Борисов: Тагарев е неработещ министър, трябва да бъде сменен

Ще проявим хладнокръвие и ше извърим целия път, който европейските солидни системи партии извървяват. На 5-ти ще представя на партията коалиционното споразумение, на 6-ти ще го дам на колегите от ПП-ДБ да го четат. На 8-ми Денков и Габриел ще са привършили оценките на министрите и ако искат да разговаряме за коалиционно управление за целия мандат, по всички теми, ще има време да го коментират и съответно, ако сме се разбрали ще вървим напред, ако не - гласуваме оставката на Денков и кабинета - отиваме на избори.

Той отказа да посочи кои министри ще искат да бъдат сменени, докато не мине оценката, но за Тодор Тагарев било видно.

Ще се опитаме да преглътнем предизборната им кампания и квалификациите, защото ако си отворим устата, за всичко, което да изброим, ще стане доста грозно, посочи Борисов.

В споразумението ще бъдат разписани и министри, и регулатори.

Освен това, ако правилно разбирам, новите избори ще са за регулатори, в кампанията няма да си говорим за политики, а за регулатори, коментира Борисов.

На въпрос дали е доволен от работата на регулаторите в момента Борисов отговори, че независимите регулатори работят най-добре, когато кметовете и министрите са си свършили работата.

КЕВР определя цената на водата, цената на тока, на газа и ако съотвеният ресорен министър не си е свършил работата независимият регулатор качва цената. Затова първо кметовете и министрите трябва да си връшват работата, коментира Борисов.

 

Водещи новини

Още новини