Георги Лозанов: Това е правителство на ПП-ДБ, с техния мандат и с ангажимент за ротация

  • 29 февруари 2024 08:49

  • 1286
  • 9
Георги Лозанов: Това е правителство на ПП-ДБ, с техния мандат и с ангажимент за ротация
©

"Има едно генерално неразбиране или целенасочено забравяне, че това е правителство на ПП-ДБ, с техния мандат. Когато това се случи, стана на базата на поет ангажимент за кабинет, който на всеки 9 месеца да се ротира”.

Това заяви в ефира на Нова тв медийният експерт Георги Лозанов по повод скандалите за ротация във властта и в сглобката.

„Заради евроатлантическата ориентация на България ПП-ДБ получиха легитимност да направят правителство и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в го подкрепиха. Това е конструкцията”, каза още Лозанов.

По думите му оттук нататък всичко е въпрос на разговори и доколко може да се взимат нови решения.

„Централният разлом, според мен, дойде от това, че ПП-ДБ и ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на продължиха да бъдат основно опоненти. Едновременно са в нещо като коалиционни отношения, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в пък целенасочено се опита да дискредитира ПП-ДБ, така че да се получи възможност и за друга конфигурация. Например, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в с ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с да управляват след следващите избори. Или пък да се появи трета партия със съмнителна евроатлантическа ориентация, която да подмени ПП-ДБ”, каза Лозанов.

Петков отряза Борисов: Никакво коалиционно споразумение, докато не си свършим работата докрай

„Според мен централният въпрос в тази ситуация е, че ПП-ДБ изведнъж се събудиха след 9 месеца и се оказа, че няма какво да представят като истинско основание за това, което се е случвало до този момент и им предстои да станат второстепенни в едно бъдещо управление, тъй като премиерът няма да е техен. В този смисъл това, което характеризираше управлението досега – липсата на план, ги постави в ситуацията не само да не са успели да изолират ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с от управлението, а и да изглежда, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с формират дневния ред. На този фон се оказа, че пак нямаме план. В момента наблюдаваме панически опит да се излезе победител от невъзможна ситуация”, коментира политологът Христо Панчугов.

По думите му основният проблем не е в разделянето на регулаторите. „Централният въпрос е, че и двете партии имат сериозен проблем с този формат. Те не могат да функционират заедно. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в имат проблем - че не могат да участват в управлението. А ПП-ДБ имат проблем да обяснят защо не са носители на дневния ред”, коментира Панчугов.

Според Любомир Стефанов проблемът е на няколко нива.

„Комуникационен, концептуален и общополитически. Политиците ни за 30 години не се научиха да си говорят помежду си публично. Непублично очевидно го правят, тъй като имаме не една договорка и резултати. Нямаме коалиционна култура”, обясни Стефанов.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1286 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Симеон

2024.03.01 | 19:11

9
Това е жалко подобие на правителство
Петър

2024.03.01 | 12:48

8
ДБ искат ротацията да има, иначе остават на улицата, където им е и мястото реално погледнато
Деян

2024.02.29 | 12:50

7
ПП-ДБ - вън от политиката!
Бойков

2024.02.29 | 10:43

6
Не цапай ефира повече
Бойков

2024.02.29 | 10:42

5
Долен смрадлив пудел !!!

2024.02.29 | 10:10

4
Тоя така наречен експерт да вземе да отиде на бербер, ще му трябват десетина лева.
Хаха

2024.02.29 | 10:05

3
Дано е се съберете махнете се вие сте некадърници продажници крайно време да дойдат други и да се оправим дай боже

2024.02.29 | 09:45

2
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo

2024.02.29 | 09:16

1
ЧЕРВЕН БОКЛУК

Добави коментар

Водещи новини