Никола Минчев оглави евролистата на ПП, започват разговори за общо явяване с ДБ

Булфото
share

На свое редовно заседание Изпълнителният съвет на "Продължаваме промяната" единодушно избра Никола Минчев за водач на листата на партията на предстоящите избори за Европейски парламент и определи водещите теми, които ПП ще защитава в рамките на европейското семейство, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Ние вярваме, че водач на листата за европейските избори трябва да бъде човекът, който най-добре ще представлява България в Европа. Никола беше успешен председател на Народното събрание и сме убедени, че от тази позиция и опит той няма да бъде просто един от 700 евродепутати, а ще е силен български глас в европейската политика", заяви съпредседателят на ПП Асен Василев.

От "Продължаваме промяната" посочват, че в Европейския парламент ще защитават четири основни национални приоритета: европейски доходи в Европейска България; промяна в подхода към миграцията в Европа; силна икономика в чиста природа; защитена България със силна армия.

"Европа не може да бъде световен доставчик на социални услуги за сметка на сигурността и благоденствието на своите собствени граждани. Напротив, ние трябва да се стремим да привлечем само хора, които са готови да се интегрират в европейското общество и да допринасят за общото благо", каза председателят на ПГ и съпредседател на ПП Кирил Петков.

"Продължаваме промяната" ще започне разговори за общо явяване с "Демократична България" за европейските избори, защото единството в демократичната общност е важно, за да имаме силен глас в Европа, заявяват още от ПП.

Гласят Никола Минчев за Европарламента?

Приемам номинацията с голяма отговорност, давайки си сметка за важността на тези избори, каза Никола Минчев пред журналсти след обявяване на избора му, предаде репортер на Novini.bg.

Това са първи европейски избори за "Продължаваме промяната". Целта ни е да имаме сериозно и качествено представителство в Европейския парламент. Дали ще се явим заедно (с "Демократична България - б.ред), е въпрос на разговор. Силната ни увереност е, че трябва да бъдем единни отново и да не разделяме гласоподавателите, които вече са ни подкрепили и на парламентарни, и на местни избори. Освен това, много е позитивно това, че можем отрано да стартираме кампания за европейските избори, не да се чака до последния момент. Така ще можем да достигнем до всички избиратели. Важно е да се чува силен български глас в Европа, заяви още Минчев.

Водещи новини

Още новини