Борисов: Ответната реакция в НС за демонтажа на ПСА е неадекватна и обидна за парламента

Novini.bg
share

Още преди три години предупредих: когато вдигнеш юмруците и тръгнеш срещу редовно правителство, изводът – ето го в зала. Българинът много добре е казал: „Който посява ветрове, накрая жъне бури“. Нито едно абсолютно правилно действие за преместване, ремонтиране на паметника беше направено като хората и изобилстваше с глупостОтветната реакция в парламента е също толкова неадекватна и обидна за парламента. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на парламента.

Всичко по темата:
Демонтажът на Паметника на Съветската армия 111

„Същевременно, с радост гласувахме точката за падането на таксата – 20-те лева, което е важно по пътя ни към Шенген“, допълни той.

Той подчерта, че е дадена голяма надежда март месец да започне проекта за 7 и 8 реактор на АЕЦ „Козлодуй“ – AP1000, нещо новаторско в Европа и запазване на водещата роля на България на Балканите в ядрената енергия.

Пеевски за демонстрацията на "Възраждане" пред трибуната на НС: Този цирк е от безсилие

„Сега гласуваме парите за НЗОК. Всичко това е изключително важно. Апелът ми към колегите е да спрат да се дърпат, обиждат и да си правят номера, защото сме пратени тук да се надговарят политици, а за това трябва да имат достъп до микрофона. Думата "парламент" значи да се говори, а не да се блокира говоренето“, подчерта той.

Той не пожела да коментира сваленото интервю в БНР на руския посланик Елеонора Митрофанова: „Коментирам моята партия. Когато Антон Тодоров в Нова телевизия направи намек, знаете, аз го помолих и той напусна парламента.“

Всичко по темата:
Демонтажът на Паметника на Съветската армия 111

Водещи новини

Още новини