Борисов: Австрийците казват България да се върне три години назад – така, както беше при Бойко Борисов, и няма проблем с Шенген

Фейсбук
share

Австрийците казват България да се върне три години назад – така, както беше при Бойко Борисов, и няма проблем с Шенген. Това каза пред журналисти в град Раковски лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Там той откри детска градина, която ще могат да посещават до 120 деца.

„Нямаме полезен ход, ако не се стегнем да работим“, добави той и посочи трите линии, по които трябва да се действа, за да стане България пълноправен член на Шенгенското пространство.

А именно: дипломация, закони и защита на границата.

Делян Пеевски: Шенген по въздух е недостатъчно

„Общините са най-важното нещо, което ни държи в правителството“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

И добави: „Затова всички общини получават на базата на програма, одобрени строителни решения и избран изпълнител тези аванси. Това съм успял да договоря заедно с Асен Василев. Вчера уважаемите депутати бяха любезни да го приемат на първо четене. Ако Господ е казал, в четвъртък ще го приемем на второ четене“.

По повод демонтажа на Паметника на Съветската армия в София Борисов посочи: „Трябва хората да имат възможност да виждат и лошото“.

Днес ще бъдат демонтирани най-високите фигури на паметника на Съветската армия

Борисов отбеляза, че има друго мислене за историята. „Минава време. Както сега никой от младото поколение не си спомня мракобесната Държавна сигурност, какво значи да си генерал-лейтенант Терзиев – шеф на Военното разузнаване“, даде пример той.

"Обещах на Кирил Петков и Асен Василев да помислим над тяхното предложение не министърът на здравеопазването, а касата да прави обществените поръчки", каза още лидерът на ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини