Бойко Борисов: Демографската криза трябва да бъде кауза и това да се отрази в предстоящия бюджет

  • 31 октомври 2023 13:49

  • 2359
  • 5
Бойко Борисов: Демографската криза трябва да бъде кауза и това да се отрази в предстоящия бюджет
© ГЕРБ
Слушай новината Слушай новината

Справянето с демографската криза трябва да е водеща национална кауза. Това заяви председателят на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на среща с евродепутата Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на

Борисов определи демографската криза като един от най-важните национални проблеми и подчерта, че политиката за преодоляване на демографската криза трябва да е обединяваща цел между политическите съмишленици. 

На срещата присъстваха и председателят на парламента Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети,  председателят на парламентарната група  на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, председателят на Комисията по здравеопазването Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. и председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е.

"Демографската криза, трябва да бъде кауза и това да се отрази в предстоящия бюджет, както и в националната здравна стратегия за 2030 година", категоричен беше Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г

Председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети също се съгласи, че темата за намаляващото население на България трябва да се превърне в национална, но уточни, че е необходимо да се търси системен подход за нейното разрешаване и преодоляване. 

Премиерът Денков отчете първи резултати в борбата с демографската криза

„Необходимо е спешното постигане на политически консенсус между партиите в Народното събрание и институциите на Република България за поставянето на демографията във фокуса на нашите национални усилия през следващите десетилетия. Промяната на демографската картина у нас следва да бъде новата ни национална цел", заяви от своя страна евродепутатът Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на

"Мога да ви уверя, че в наше лице вие може да разчитате на партньор и ще срещате пълна подкрепа. Темата е тежка и застрашаваща не само за България, но и за Европа“, отбеляза Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. По думите й ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в има готовност да се ангажира с национални програми, както и да се търсят начини за разширяване на пакетите на НЗОК, чрез които държавата подпомага засегнатите семейства.

Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. и Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е предложиха  да се организира съвместно заседание на  здравната, социалната и образователната комисии в парламента, тъй като за решаването на демографската криза се изисква ангажирането на всички институции и търсенето на комплекси решения, които започват от инициирането на здравно образование сред подрастващите ученици, през провеждането на скрининг програми сред младите за изследване на репродуктивното здраве, до  изработването на социално-икономически мерки за превенция на ниската раждаемост, миграцията и ниските доходи. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. припомни, че в предизборната програма на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е заложено и предложение за вицепремиер по демографията.

Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е допълни, че ключът е да си търсят взаимовръзките между отделните политики и устойчив политически фокус върху демографската криза.

На срещата присъстваха д-р Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския, бивш министър на здравеопазването и член на Съвета по акушерство и гинекология към министъра на здравеопазването, Радина Велчева, основател на фондация „Искам бебе“, д-р Мефтуне Шефкетова, ръководител на Центъра за асистирана репродукция в Аджибадем Сити Клиник, ДКЦ Токуда и д-р Александър Кобаков, началник на Диагностично-консултативен блок по АГ в МБАЛ „Света София“.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2359 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
банкиански Търсени ешнуси

2023.12.22 | 17:00

5
Време е да има Публично И..З..Н..А..С..И..Л..Е..Н..А Мъжка П..р..о..с..т..и..т..у..т..к..а отЬ Т(Р)АНСЬ ! УволнихаЬ ШефаЬ наЬ П..Е..Д..Е..Р..А..С..Т..И..Т..Е отЬ Т(Р)АНСЬ ШуменЬ КалинЬ КръстевЬ ! БилЬ КрайноЬ НуждаещЬ сеЬ отЬ Р..я..з..а..н..и А..н.а..(L) д..о..л.с..к..и П..И..Ш..К..И ! По ПрепоръкаЬ наЬ ХелзинскияЬ КомитетЬ вЬ Т(Р)АНСЬ ПриематЬ СамоЬ К..У..Р..В..И иЬ П..Е..Д..Е..Р..А..С..Т..И , Защо БилиЬ вЬ НеравностойноЬ ПоложениеЬ ! Ш..В..Е..С..Т..Е..Р..И..Т..Е от Т(Р)АНС Б..р..ъ..м..ч..а..т Главно около БиблиотекарскияЬ вЬ СлатинаЬ и Разбира се предЬ МинистерствотоЬ наЬ ЗемеделиетоЬ ! МитьоЬ ГестапотоЬ гиЬ ШколуваЬ заЬ АгентиЬ сЬ ПенсионерскатаЬ сиЬ П..И..Ш..К..А . Ь , аЬ ШаренковаЬ имЬ ЦентроваЬ Х..А..Л.К..И..Т..Е сЬ МонстърЬ С ..Т..Р..А..П..О..Н. Ь ! ¸¸¸.††††††.¸¸¸.ГРОБОВЕ и КОВЧЕЗИ за БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ: Бойко Методиев Борисов, Kpacимиp Дoнчeв Kapakaчaнoв, Цвeтaн Цвeтaнoв, Coлoмoн Пacи, Пeтъp Mockoв, Костадин Костадинов, Олга Сотирова, Стойчо Кацаров, Ангел Кунчев, Радан Кънев, Николай Василев, Димитъp Пeтpoв, Тодор Кантарджиев, Христо Хинков, Гeopги Mиxaйлoв, Красимир Гигов, Богдан Петрунов, Oгнян Kyнчeв, Пeнka Пeтpoвa, Николай Витанов, Радостина Александрова, Трифон Вълков, Cтeлa Дeнчeвa, Димитър Петров, Николай Габровски, Мира Кожухарова, Ивo Пeтpoв, Мария Стаевска, Георги Момеков, Любомира Гломб, Костадин Ангелов, Paдka Apгиpoвa, Mиpocлaв Ceвлиeвckи, Гepгaнa Hиkoлoвa, Лъчезар Томов. ¸¸¸.Амин.¸¸¸.Амин.¸¸¸.Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸ ВЬ СемействоЬ наЬ Ф..У..Р..А..Ж..К..А .Ь ОсвенЬ Д..о..л..н..о..п..р..о..б..н..и К..У..Р..В..И иЬ К..О..П..Е..Л..Е..Т..А ДругоЬ неЬ Може Ь сеЬ П..р..ъ..к..н..е .Ь! КОЙЬ ЕЬ КОМУНИСТЬ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕКЬ ! КОЙЬ ЕЬ МИЛИЦИОНЕРЬ , ТОЙЬ ЕЬ П..О.Д..Ч..О..В..Е..К.Ь ! КОМУНИСТЬ ИЬ МИЛИЦИОНЕРЬ СЕЬ УБИВАЬ САМОЬ СЕМЕЙНОЬ ! КАЗАХ !
доган мангала

2023.10.31 | 15:18

4
изчезвай бе боклук 12 години ти ни закопа
СТОЯН

2023.10.31 | 14:27

3
Кажи за изборите в София Борисов. Никой не те иска вече.

2023.10.31 | 14:01

2
къв е тоя дедак у лево?
Сайдер Гнила Тиква

2023.10.31 | 13:55

1
Тъпо и противно животно, тъп си като "Африкански Бизон"...

Добави коментар

Водещи новини