Борисов: Благодарение на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС завърши третият проект за модернизация на армията

bulphoto (архив)
share

"Завърши третият основен проект за модернизация на армията, започнал през 2018г. от третото правителство на ГЕРБ", това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във фейсбук профила си. 

В петък депутатите окончателно гласуваха сделката за "Страйкър"- ите със 146 гласа "за" след дебати и дори искане за "смъртно наказание" на министъра на отбраната Тодор Тагарев. То беше поискано от депутатът от "Възраждане" Ивайло Чоргов, а като мотив той посочи, "ако и тази сделка се окаже неизпълнена, въпреки милионите, хвърлени за нови "Страйкър"-и".

"Днес благодарение на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, Народното събрание ратифицира договора за закупуване на бойни машини за пехотата "Страйкър". България ще закупи 183 бойни и 15 спомагателни машини. Те ще бъдат сглобявани в ТЕРЕМ като първите трябва да са готови през 2026г., а всички да бъдат доставени до края на 2027г.", написа още лидерът на ГЕРБ. 

НС ратифицира договора за машините „Страйкър“: Депутати поискаха смъртно наказание за Тагарев, той им отговори хладнокръвно

По думите му оттук нататък правителството трябва да направи много стройна организация по изпълнението на договора, "особено в частта на индустриалното сътрудничество, за да не се допуска забавяне на изпълнението му". 

Водещи новини

Още новини