Ваня Григорова: Властта в София трябва да се раздели, ПП-ДБ да не чакат подкрепа от Путин

БТВ
share

Имаме различно виждане за начина на управление. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ общинският съветник от местна коалиция "БСП за България" Ваня Григорова в отговор на въпрос защо социалистите не подкрепят кандидатурата на Борис Бонев от "Продължаваме промяната – Демократична България" ("Спаси София") за председател на Столичния общински съвет.

Разговорът с "Продължаваме промяната – Демократична България" ("Спаси София") беше основно за приоритетите на нашата група и на тяхната група. Аз чух, че и те, като нас, искат да се върнат комуналните услуги в общински ръце. При бедственото положение със снега въпреки критиките няма нито една наложена санкция и забележка към общинската фирма "Софекострой". Очевидно общинското дружеството е това, което се справили с работата, а частните не са справили, заяви Григорова.

Интересът на обществото трябва да бъде защитен. Ако договорите с частните фирми са за 5 г. напред – затова има юристи, които може да се намесят, не може да живеем със същите проблеми, моделът трябва да бъде променен. Това е управлението на добрия стопанин - трябва да имаш собственост, която да управляваш, а не да преотстъпваш правото да управляваш, добави тя.

Попитана как може да се разреши казусът с избор на председател на СОС, Ваня Григорова посочи: "Според мен трябва по някакъв начин да се раздели властта. Имаме вече монопол на национално и местно равнище и сега неистов стремеж да се оглави СОС от неговия председател в лицето на Борис Бонев. Очевидно е че при този фрагментиран СОС, ниска избирателна активност и много труден избор за кмет на София ролите трябва да бъдат разпределени справедливо. В момента имаме кандидат и утре тя (Диана Тонова – б.ред.) ще бъде нашият кандидат. До момента не сме обсъждали смяна нито на нашия, нито на техния кандидат".

БСП потвърди кандидатурата на Диана Тонова за шеф на СОС и неподкрепа за Борис Бонев

По време на предизборната кампания от ПП-ДБ ме определяха като многоглавата ламя, като проводника на Путин, а сега чакат Путин да ги подкрепи. Не трябва да чакат Путин да ги подкрепи. Това би било честно и спрямо техните избиратели, подчерта Григорова.

По думите ѝ изборът на председател на СОС едва ли ще се случи утре, но задължително трябва да се случи, за да може Общинският съвет да започне работа.

Водещи новини

Още новини