Корнелия Нинова пак атакува властта: Не си продаваме гласовете

NOVINI.BG
share

Не си продаваме гласовете и не служим за параван, категорична е Корнелия Нинова, лидер на БСП, предаде репортер на NOVINI.BG.

"Предложението за създаването на временна комисия за това кой е заплашвал г-н Александър Йоловски, е част от този рекет на партиите в "сглобката". Така беше с вота на недоверие, така е с бюджета на НЗОК и с други неща", напомни тя и поясни, че това би била куха комисия. Така Нинова обясни и защо БСП са гласували "въздържал се".

Балабанов, ИТН: Кой натиска бутона на Корнелия Нинова?

Като неподходящо нарече Корнелия Нинова желанието на президентът Румен Радев да наложи вето на Бюджет 2024 г. "Вето върху бюджета означава да оставим държавата, хората, всичко без пари. Неприемливо е това в тази обстановка и при тази "сглобка". Не бива да се прави", заяви тя. 

Относно продажба на земеделска земя на България, лидерът на БСП заяви, че това е недопустимо и заяви, че за другата година няма приходи от продажба на земеделски земи, но за 2025 година има предвидени. Тя поясни, че е записано като други, но има повод да се мисли, че именно земеделските земи са други. 

"На първо четене няма да подкрепим и трите бюджета, на второ четене ще подкрепим тези мерки, които отговарят на нашите искания", обобщи пред медиите Корнелия Нинова.

Нинова потвърди, че БСП ще подкрепи увеличението на някои важни доходи, както и ще застане зад това да има уеднаквяване на таксите на банките. 

Тя съобщи, че ще се постави въпросът и за таксите върху сметките, по които се превеждат заплати и пенсии и е трябвало да отпаднат, но все още не се е случило.

Иначе тя разкри, че всички сега стоят и се пазарят за здравето на хората и уточни, че става въпрос за много пари. 

 

 

Водещи новини

Още новини