Нинова призова Калин Стоянов да си подаде оставката и обяви: Получих покана от Васил Терзиев за среща утре

  • 17 ноември 2023 09:54

  • 2274
  • 0
© Bulphoto, архив

Искаме оставката на цялото правителство, но затова трябва да влязат да се регистриртат. Ако вота на недоверие не мине, вътрешният министър да си подаде оставката. Не виждам защо спортният министър да си подава оставката. Това коментира лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за пред журналисти в парламента. 

Нинова обяви, че е получила покана от новия кмет на София Васил Терзиев. И добави, че срещата е насрочена за утре в 11.30 часа. 

Тези, които не се регистрираха спасиха правителството. Дадоха време на сглобката до сряда да продължават да си извиват ръцете и да се договарят. Нашата позиция е ясна и категорична – внасяйки вот на недоверие ние искаме оставката на цялото правителство. Искаме оставката на министъра на вътрешните работи. Това, което стана в София е война. Недопустимо е и МВР не се справи, обясни Нинова. 

"Кметът на София трябва да разреши или спре протеста. Но по отношение на протеста, МВР трябва да спре окървяването. Представате си Терзиев да беше забранил протеста - пак щеше да му се търси отговорност. Оттам нататък СДВР носят отговорност", категорична бе Нинова.

Това, което става в парламента и държавата повече не може да се търпи. Техните разправии, разпределяне на порции на власт, блокират цялата държава. Народът не може да стои и да чака техните разпределения на парите. Вчера са отхвърлени всички данъчни закони, за бюджет никой не отваря дума. Прочитаме в изказванията на ГЕРБ и ДПС – страшно ги боли, че призивът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е „всички срещу ГЕРБ на местните избори се случи. Всяко второ изречение на Борисов и Пеевски са: Варна, София, изреждат градовете, където се обединихме срещу модела ГЕРБ. Това е една от причините за това, което виждате в парламента, добави още лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Борисов категоричен: Спортният министър да си подаде оставката незабавно

"По отношение на дерогацията сме с много последователна позиция, откакто тя е повдигната - цените за българските потребители и за икономиката. При тях не е принципно - делят се интереси - кой ще застане на входа, на изхода, кой ще прибере доставките. Дали тези наши позиции съвпадат с техните позиции, които са конюнктурни", каза още Нинова. 

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за подчерта, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е няма да подкрепи Борис Бонев за председател на Столични общински съвет. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2274 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини