Изслушват Асен Василев в парламента за капиталовата програма на общините

Булфото
share

Парламентът включи в дневния си ред за петък изслушване на министъра на финансите Асен Василев за капиталовата програма на общините. Искането за изслушване беше на "БСП за България", които настояха то да е в рамките на днешния пленарен ден. По предложение на председателя ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пленарната зала реши изслушването да е в петък.

Относно капиталовата програма за проектите на общините, Атанасова констатира, че както ГЕРБ-СДС, така и от "Продължаваме промяната – Демократична България", са подкрепили подобно изслушване, включвайки го в седмичната програма. В дневния ред има достатъчно много точки, в които министърът на финансите ще присъства като докладчик, затова предлагаме изслушването да стане точка 15 и да е в петъчния ден, когато ще обсъдим на първо гласуване четири от данъчните закони, обясни Атанасова. 

Корнелия Нинова направи обратно предложение. Тя се аргументира, че в петък ще се гласуват на първо четене данъчните закони, част от които касаят общините. Ние искаме да го изслушаме днес, за да се опитаме да коригираме пропуските, които допускате, до петък, каза Нинова. Какъв е проблемът да дойде днес Асен Василев, за всички трябва да е ясно, че отбивате топката, заяви тя.

Кабинетът „Денков” оцеля и след втория вот на недоверие

Водещи новини

Още новини