Илхан Андай: ДПС ще претендират за управление

bulphoto (архив)
share

Виждаме, че ДПС заменя шумните скандирания и поема нов курс към изграждане. Това означава много работа. ДПС вдига летвата и излиза със самочувствието, че властта ѝ се полага. Това заяви журналистът Илхан Андай в предаването "Още от деня" по БНТ.

„Мустафа Карадайъ започна обещаващо в ДПС. Той бе представен като находка. Опитът да се свали би бил като опит да се стигне с колело до Луната. Но той не успя да достигне онази квота, която му възлагаше Ахмед Доган“, припомни анализаторът.

„Ахмед Доган и Делян Пеевски ще бъдат двигателите до конференцията, а и след това. В традиционните ДПС райони по-скоро са склонни на компромис да видят българин начело на партията. Доган говореше за трансформация на партията в либерална. Възможно е да се прибегне до формата със съпредседателите. Не е изключен и вариантът Доган да си остане оперативен председател“, прогнозира Андай.

Делян Пеевски оглави парламентарната група на ДПС

„Определено ДПС загърбва стария период и с новите поставени цели ще води по-активни преговори движението да бъде приета като национално отговорна партия, която гради. Това второ място на местните избори и очаквания успех на местните избори догодина, им дава основание да претендират за управление. Това им дава самочувствие да управляват държавата заедно с Борисов и ИТН“, обясни журналистът.

По думите на Илхан Андай Пеевски е във вихъра си в НС, начело на ДПС нямало да е така.

Водещи новини

Още новини