Илхан Андай: ДПС ще има свои министри в правителството, Пеевски се чува с Доган всеки ден

  • 26 февруари 2024 16:23

  • 2611
  • 6
Илхан Андай: ДПС ще има свои министри в правителството, Пеевски се чува с Доган всеки ден
© Нова телевизия

Безспорно Доган е големият лидер, докато е жив и здрав той ще бъде начело на ДПС. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" журналистът Илхан Андай.

"Делян Пеевски, предполагам, че се чува всеки ден с Доган. Доган стикова с него най-важното, като част от втората позиция", добави той. 

По думите му трети безспорно е Джевдет Чакъров, който е "един много опитен политик, одобрен и в Анкара, и много харесван в традиционните наши региони".

Илхан Адай поддържа тезата си, че ДПС ще има свои министри в правителството след ротацията. "И ще ви кажа, че в тази закрита част на конференцията, думите, най-горещо посрещаните думи на Делян Пеевски, който е говорил в рамките на 5-6 минути, са: "Трябва да сме и ще влезем в управлението на държавата. И ще станем минимум втора политическа сила, и ще се утвърдим като силна партия в българския политически живот", каза Андай.

Илхан Андай: Няма конфликт Доган-Пеевски, има стресова ситуация за Доган

Как ротацията ще се случи след лютия скандал между Пеевски и Христо Иванов?

"Самият Пеевски каза: “Ние няма да предложим хора, не искаме". Но знаете, че предстоят европейски избори. На тези европейски избори аз прогнозирам срив на подкрепата за ПП-ДБ, особено за ПП. Те вероятно ще играят заедно и там няма да се забележи колко огромен е отливът от гласове за ПП. И след тези европейски избори ще бъдем в една коренно различна ситуация, което ще премахне онзи срам на Бойко Борисов да се качи в една лодка с ДПС и така да тръгнат към съвместно управление на държавата. Това може да стане и в рамките на този парламент, с ново завъртане на мандатите, може да стане и след много точен анализ при едни предсрочни парламентарни избори, които двете формации могат да предизвикат особено след като опозицията е готова това да се случи още сега юни месец. При едни предсрочно парламентарни избори ДПС определено ще вдигне броят на мандатите си. Проблемът е колко плюс ще има ГЕРБ и дали двете формации биха постигнали така бленуваният сбор 121 народни представители. Според мен, към настоящата ситуация това е изключено, но пък в парламента ще има едно ДБ и ИТН, като всяка от двете формации има склонност към коалиране със силните - ГЕРБ и ДПС", обясни Илхан Адай.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2611 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Бойко

2024.02.26 | 19:51

6
ставаме си турски вилает!!! това са ни политиците!!!

2024.02.26 | 18:25

5
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone
????

2024.02.26 | 18:08

4
"българино"Илхан,а Що еТО "дпс",според КОСТИТУЦИЯТА на България ? А,Що е ТО "МАГНИТСКИ" ? Е,КАК да имате министри ????!!!
ЕС

2024.02.26 | 17:39

3
"политик, одобрен и в Анкара"....какво дремете, бе рая, че тази партия не е забранена? Не ви ли срам всички политици, съдии и тем подобни червей? За това ли умряха Ботев и Левски, Анкара да определя политиката в България?

2024.02.26 | 17:19

2
НЯМА ДА ИМА.
цигането доган

2024.02.26 | 16:56

1
той му е син как няма да се чува

Добави коментар

Водещи новини