Христо Иванов обяви кога ще бъдат гласувани промените в Конституцията

Булфото (архив)
share

На 6-ти октомври се очаква парламентът да гласува конституционните промени на първо четене. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред журналисти. . 

В същия период излиза и становището на Венецианската комисия, след първо четене ще отразим изискванията, които има тя. Очакването ни е, че през декември месец в същия период 6-7 декември ще преминем вече към второ и трето четене на промените. Тази тема се движи. За нас "Демократична България" и "Продължаваме промяната" това беше една от основните теми за създаването на това мнозинство, отбеляза Иванов. 

По думите му внасянето на промените в Конституцията не е свързано с предстоящите местни избори, а следва заложените в Конституцията срокове. "Ще има важен ефект да напомни каква е една от основните каузи на тази конструкия. Когато отидем да правим местни избори, ще припомни защо националната конструкция е важна и тряба да работи, добави съпредседателят на ДБ.  

Радомир Чолаков: По-голяма част от проекта за промени в Конституцията е на ПП-ДБ

Според него има диалог между протестиращите и премиера Николай Денков и с подкрепата на парламентарното мнозинство ще се справят. “Уверен съм, че МС с подкрепата на парламентарното мнозинство, ще се справи с проблема в земеделието”, каза Иванов.

Христо Иванов бе категоричен, че коалиция с ДПС няма. "ДПС сами дефинираха своята роля, казаха че подкрепят определени политики. Без тяхната стабилизираща роля в теми, свързани със сигурността, трудно щяхме да се справим. Коалиция с ДПС няма", допълни Иванов. 

Той отказа да коментира внесеното от БСП предложение да се върне забраната за внос на стоки от Украйна. 

Водещи новини

Още новини