Христо Иванов: Няма война срещу прокуратурата, а загриженост

  • 06 октомври 2023 11:05

  • 846
  • 2
Христо Иванов: Няма война срещу прокуратурата, а загриженост
©
Слушай новината Слушай новината

Близките ни партньори в ЕС продължават да изказват загриженост по отношение на върховенството на правото у нас. България е страната с най-много санкции по "Магнитски", обяви Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския от ПП-ДБ, който от името на авторите на промените в конституцията, представи проекта.

"Докато не завършим изграждането на българското правосъдие като институционална рамка с високо доверие, не можем да  завършим базовото изграждането на политическата система", обясни той.   

"В основата на правосъдието стои независимия безпристрастен съд и за да имаме такъв трябва да утвърдим гаранции, независимо кой е, че законът ще бъде приложен по един и същи начин единствено от гледна точка на фактите и правото", добави той. И обясни, че това, което ще правят днес, е изключително важно.  Той допълни, че задачата е фундаментална.

"Няма война срещу прокурорите и прокуратурата, а загриженост", каза Иванов.   

Пеевски: Ако Тагарев изисква нещо, трябва да си подаде оставката веднага

Тези текстове на конституцията са покана за дебат, каза Иванов и благодари на Радомир Чолаков за проведените дискусии. После обясни, че няма текстове, които самоцелно ще бъдат налагани. Всички критики щели да бъдат чути. Реформата започва с промените в текстовете на конституцията, но тя не завърша с тях, подчерта той.   

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
846 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Петър

2023.10.06 | 15:45

2
Има война за влияние и ползване на съдебната система за политически цели!
Емѝ...

2023.10.06 | 11:18

1
❤️Здравейте) Казвам се Емѝ, на 55 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки със други мъже) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398058

Добави коментар

Водещи новини