Акад. Денков: Нямаме време, никой няма да ни даде сто дни

Novini.bg
share

За подготовката на бюджета - всички трябва да съдействат на министъра на финансите, за да успеем навреме. Да завършим подготовката на управленската програма. С тези думи акад. Николай Денков откри първото заседание на ротационното правителство, което след него ще оглави Мария Габриел от ГЕРБ-СДС.

Той призова министрите си да действат експедитивно и решително, за да реализират успешно поставените задачи. "Нямаме време, никой няма да ни даде сто дни. В медиите излязоха информации за раздадени, предоставени средства в доста големи размери, става въпрос за милиарди левове, без да е достатъчно ясно дали са насочени целесъобразно, ефективно и ефикасно. Появи се информация, че има забавени процедури в някои министерства, от които могат да настъпят загуни в големи размери", добави той и помоли министрите си да проверят излязлата по медиите информация.

Правителството връща Румен Спецов начело на НАП

"Всяко забавяне може да коства много на бюджета, държавата и съответно - на хората и бизнеса. Сигурен съм, че можем да успеем, стига да работим като екип", посочи още акад. Денков.

Водещи новини

Още новини