Парламентът избра кабинета "Денков-Габриел", Радев и "Възраждане" напуснаха залата

  • 06 юни 2023 15:43

  • 15861
  • 202
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Парламентът избра правителството "Денков-Габриел" с премиер бившия образователен министър Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С, който ще управлява с мандата на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

При вота на номинацията на Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С за министър-председател 132-ма народни представители гласуваха "за", 69 - "против", въздържали се нямаше. Със същия резултат - 132-ма "за", 69 - "против", въздържали се – 0, депутатите приеха и структурата на Министерски съвет. Съставът на кабинета "Денков-Габриел" беше подкрепен от 131 народни представители, 69 гласуваха "против", въздържали се нямаше. Така, след падането на кабинета "Петков", два предсрочни парламентарни вота и близо година управление на служебното правителство на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на България отново има редовно правителство. За вицепремиер и министър на външните работи беше избрана бившият еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова. Тя ще замести Денков на премиерския пост след девет месеца, каквато договорка беше постигната между ПП - ДБ и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Стана ясно, че Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е гласувал "против", а двама от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с - председателят Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, и Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на са подкрепили правителството.

 

След гласуването членовете на новоизбрания кабинет положиха клетва. Преди клетвата президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и ПГ на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" напуснаха пленарната зала.

 

В залата прозвучаха химните на България и на Европейския съюз.

 

Председателят на Народното събрание закри извънредното заседание на парламента и свика депутатите на редовно заседание, което ще се проведе утре в 9 часа.

Неприлични жестове, Франкенщайн, ChatGPT и заяждания при дебатите за кабинета "Денков-Габриел"

Преди гласуването Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С представи приоритетите, структурата и състава на проектокабинета, а в пленарната зала на Народното събрание се проведоха бурни разисквания. 

Кабинетът е в състав:

Министър-председател – акад. Николай Денков

Вицепремиер и министър на външните работи – Мария Габриел

Министър на финансите – Асен Василев

Министър на вътрешните работи – Калин Стоянов

Министър на регионалното развитие и благоустройството – Андрей Цеков

Министър на труда и социалната политика – Иванка Шалапатова

Министър на отбраната – проф. Тодор Тагарев

Министър на правосъдието – доц. Атанас Славов

Министър на икономиката – Богдан Богданов

Министър на енергетиката – Румен Радев

Министър на образованието и науката – проф. Галин Цоков

Министър на здравеопазването – проф. д-р Христо Хинков

Министър на околната среда и водите – Юлиан Попов

Министър на иновациите – Милена Стойчева

Министър на земеделието и храните – Кирил Вътев

Министър на транспорта и съобщенията – Георги Гвоздейков

Министър на електронното управление – Александър Йоловски

Министър на културата – Кръстьо Кръстев

Министър на младежта и спорта – Димитър Илиев

Министър на туризма – Зарица Динкова

Последвайте канала на

Константин Тодоров
15861 202

Свързани новини

Коментари 202

Добави коментар

2023.06.07 | 20:29

202
Далече от еврогендъpното рoбство.

2023.06.07 | 20:29

201
България + Русия= вечна дружба!
Песимист

2023.06.07 | 17:17

200
Мога да се обзаложа, че сега с Асенчо пак министър и горивата ОТНОВО ще скочат нагоре поради неясни причини. И толкова го бутаха да стане пак министър, защото е взел едни пари, обещал е едни неща дето не може да ги изпълни ако не е министър и сега пак ние ще го ядем.
Niki2

2023.06.07 | 09:25

199
Вярно е че ни лъгаха в учебниците до такава степен че се излагахме пред очите на западните професори....Нищо не знаехме,всичко започнах да уча отначало с доказателства записани ,ТВ кадри и др. да ти настръхнае косата от толкова лъжи....

2023.06.06 | 20:04

185
Време ни е да изритаме евроговедата! Време ни е за Възраждане!

2023.06.07 | 09:14

198
Далече от еврогендъpното рoбство.

2023.06.07 | 06:46

197
Платените от Кремъл руски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 50 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на русите . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а СССР е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че Русия не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

2023.06.07 | 06:46

196
Радев и Костя Копейкин напуснаха залата , преди химна на България .....защото те са слуги на азиатския помияр Путин и тяхната родина е Рашистан
Niki2

2023.06.07 | 03:23

195
Господин Президент,срамота е това което направихте или предпочитахте да Ви Пуснат Руският Химн за да останете до край!? Показахте си Най-Накрая Истинското си Лице заедно с г-н Костадинов партия Възраждане за което Благодарим!!
Niki2

2023.06.07 | 03:07

194
Пожелавам Успех на новото Правителство Денков-Габриел!
Niki2

2023.06.07 | 02:56

193
Малко Разнообразие,Супата на Руската Мафия вече Опитахме!

Добави коментар

Водещи новини