Андрей Райчев: Коалицията между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не е желана, а принудителна

  • 08 юни 2023 15:47

  • 1438
  • 5
Андрей Райчев: Коалицията между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не е желана, а принудителна
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Коалицията между ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ не е желана, а принудителна. Не е желана нито от едните, нито от другите. Това мнение изрази социологът Андрей Райчев по време на дискусията на тема „Политическата криза – възможни решения и отражението им върху местните избори“, организирана от аналитичния клуб за прогнози „Екзаминър“.

Според него България се намира не в политическа криза, а в геополитическа.  По думите на Райчев имаме геополитически проблем, че сме на място, което ни харесва, но където изискванията са други, кризата се състои в стратегическата ни принадлежност към НАТО, ЕС. Ако се разгледа по същество членството на страната ни в момента – отговорът ще е не, обясни Райчев.

Атанасова: Недопустимо е Спецов отново да оглави НАП

Аналитичният клуб за прогнози „Екзаминър“ е независимо сдружение на анализатори и експерти, сред които гл. ас. Димитър Найденов, доц. Татяна Буруджиева, Юлий Павлов, проф. Румяна Коларова, д-р Любомир Стефанов и др.

На събитието участват политолози, социолози и анализатори като Юлий Павлов, Андрей Райчев, Антоанета Христова, Боряна Димитрова, Васил Тончев, Даниел Смилов, Димитър Ганев, Евелина Славкова, Кънчо Стойчев, Любомир Стефанов, Милен Любенов, Михаил Константинов, Огнян Минчев, Петър Чолаков, Първан Симеонов, Юри Асланов.

Константин Тодоров
1438 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Тошо

2023.06.12 | 09:50

5
Да, ПП и ДБ от зор да управляват се целунаха с герберите, които толкова ненавиждаха
Иванова

2023.06.09 | 17:05

4
Това с тия хартиени коалиции ми идва вече малко вповече. Значи като ДБ гласуваха заедно с ГЕРБ за еврото и Възраждане ги обвиниха в коалиция, не беше така. Сега когато на Христо Иванов не му изнася и почва да вижда коалиции във всичко и навсякъде. Как според него трябва да работят депутатите като един закон не могат да подкрепят само и само да не ги обвинят в някаква коалиция.

2023.06.08 | 18:06

3
Синът на венцел райчев продължава да трови с мутренски пари атмосферата.
Рангел

2023.06.08 | 16:54

2
Шом е насилствена, значи има изнасилване. Да се задеиства прокоратурата.

2023.06.08 | 16:47

1
naprotiv smeshnik niama nishto prinuditelno vav tova tce kradcite sa se sabrali za da si kradat zaedno

Добави коментар

Водещи новини