Пак скандал се завихри в НС, след като Кирил Петков влезе в стаята на "Възраждане"

Булфото
share

"Възраждане" трябва да излязат пред своите избиратели и да кажат: подкрепяме Делян Пеевски по тези и тези причини. А те критикуваха, после през липсата на техния глас подкрепиха". Това коментира в парламентарните кулоари съпредседателят на ПП Кирил Петков малко след като мнозинството депутати избра депутата от ДПС за член на конституционната комисия.

 "Всяка партия може да си предложи членовете в която и да е комисия и Христо Иванов много добре обясни това. Той няма да е в тази комисия, и Делян Пеевски не трябва да е.  Нашата ПГ ясно гласува против или въздържал се. Разговорите, които се водиха с "Възраждане", през цялото време те казваха: Вижте ПП и ДБ ще подкрепят предложението на ДПС. Видяха, че ние не подкрепихме, а те не гласуваха. Защо - с липсата на гласовете им резултатът е Пеевски да е част от комисията. Това е много нечестно", каза той.         

Ново напрежение в НС - Пеевски стана член на комисията по конституционни въпроси, "Възраждане" пак налетяха на Божанков

По-късно Петков влезе в стаята на "Възраждане", а Костадин Костадинов покани журналистите да слушат разговорите им. Всичко обаче прерасна в нов скандал, пише 24 часа.

"Не може да блокирате наш депутат да говори", каза Петков.

От своя страна Костадинов му отговори да не се държи неадекватно и го призова да напусне стаята на "Възраждане".

"Тук сме в български парламент, всеки един депутат е тук с гласовете на българските граждани. Никой няма  правото да цензурира изявата на български народен представител", коментира Петков пред репортерите, след като напусна стаята на Костадинов.

"Това което исках да им покажа и да им кажа ясно, че колкото и невъзпитани да са техните маниери, това което правят е неправилно, противоконституционно. Влезнах в тяхната стая, за да им кажа да си поправят грешката. Както видяхте с тях не може да се говори.", обясни съпредседателят на ПП.

Водещи новини

Още новини