БСП: ГЕРБ са разбойници във властта

булфото
share

ГЕРБ са разбойници във властта, облечени във власт и ние имаме мисия на следващите парламентарни избори да ги свалим, заяви под връх Бузлуджа председателят на БСП Сергей Станишев, предаде Дарик.


В емоционално и продължило близо четвърт час слово лидерът на ПЕС поиска оставката на правителството, тъй като " българите не виждат срещу себе си държава, а българският парламент днес не отразява волята на повечето българи".

Станишев нарече парламентът "кух и празен откъм съдържание" и настоя за нови избори. Имаме срещу себе си една власт, арогантна, безотговорна, която ще направи всичко възможно да има доверието на всички българи и пак да ги командва, каза още той и предупреди, че "срещу БСП ще се изправи цялата държавна машина и ще се използват всички възможни механизми, както и компромати и пари." От Историческа поляна лидерът на социалистите заяви,че БСП има кауза и тя е национална: каузата за държава, която работи за обществения интерес, брани и уважава правата на гражданите, държава на солидарното общество, социална държава с активна икономическа политика и държава не на простащината, консуматорството и властващото нахалство, а държава на мислещите и интелигентни хора, които имат път.

На Бузлуджа бяха отчетени и националните и резултати от подписката, подета от Инициативен комитет с искане за провеждането на национален референдум за изграждането на АЕЦ " Белене". С поклон от трибуната на върха лидерът на БСП Сергей Станишев благодари на всичките 777 447 българи, подкрепили подписката на социалистите.

Засилено полицейско присъствие беляза събора на социалистите. Полиция охранява и достъпа до Паметника на Бузлуджа, където в съседство с него активисти на Младежкото обединение на БСП издигнаха в небето 50 червени хвърчила.

Сред присъстващите на Историческа поляна бе и президентът на България от последните 10 години Георги Първанов. Той заяви, че има покана от ръководството на БСП да застане на трибуната, но е предпочел място сред хората.

Затворен панорамен път в разстояние на 12 километра в посока връх Столетов - връх Бузлуджа стана причина да закъснеят част от автобусите за митинга, пътуващи от Северна България, които трябваше да обикалят през град Шипка и Казанлък.

По традиция митингът на Бузлуджа не мина без шатри скара - бира, лакомства, продажбата на различни сувенири, издания, дрънкулки. Хит сред младите социалисти бяха шоколадовите вафли "ББ" на цена 50 стотинки.

Водещи новини

Още новини