Хиляди социалисти се събраха на Бузлуджа

Булфото
share

Хиляди симпатизанти и членове на БСП се събраха на традиционния събор на левицата под старопланинския връх Бузлуджа, съобщи БНР.

Бившият президент Георги Първанов не се качи заедно с официалните лица на трибуната. Пред журналисти той заяви, че предпочита да остане сред хората на поляната. Митингът на БСП откри Янаки Стоилов, който благодари на всички българи, които са се включили в подписката за референдум за АЕЦ „Белене”.

Десет години от създаването си отбелязва днес Институтът за социална интеграция. От 14 часа на поляната под хижата „Малка Бузлуджа” е институтът, където е срещата на лидера на БСП Сергей Станишев с млади политици. Институтът събира и предложения за разработване на социални политики.

На днешния събор със специална листовка се представя и кампанията на Партията на европейските социалисти за борба с младежката безработица.

В момента на трибуната се изказват представители на различни коалиционни партньори на социалистическата партия като Българската комунистическа партия, „Евророма” и други. Множеството очаква речта на председателя на партията, който най-вероятно оттук ще обяви походът на БСП към властта за следващите парламентарни избори. По време на подгряването най-често споменавания в каноничен план политически субект бе управляващата ГЕРБ.

На поляната е трудно да се различат екскурзиантите от симпатизантите и членовете на БСП. Освен кебапчета и кюфтета за по-заможните социалисти на поляната предлагат и печен свински врат.

Водещи новини

Още новини