ГЕРБ на срещата си с ДПС: Нужно е вземането на трудни и непопулярни решения

Novini.bg
share

Всички срещи, които инициирахме, са по повод връчването на първия проучвателен мандат. Те са с цел консултации по важните за България приоритети. Всички знаем колко е тежко състоянието на държавата ни след пети поредни избори, с изключително трудна геополитическа и финансова ситуация. С тези думи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова откри началото на срещатата с представителите на Движението за права и свободи.

„Всички ние си даваме сметка колко трудни решения предстоят, затова считаме, че тази отговорност трябва да е споделена и разпределена между всички политически сили, така че заедно да вземем трудните и непопулярни решения за България. Неколкратно сме подхождали сериозно към предизборната и управленска програма, която представяме на избирателите и обществото. Тази програма за последните избори сме нарекли "България след кризите: План за възстановяване", допълни Атанасова.

Бойко Борисов: Щом всички вкупом искат да паднем, ще паднем

Тя уточни, че програмата за управление на партията се състои от над 160 страници и предвижда 4-годишно управление.

Даваме си сметка, че ако в рамките на този парламент не намерим сила да проявим държавническа отговорност, изборът ще бъде шести поред парламентарни избори. Готови сме да обсъждаме варианти, в които това управление да бъде лимитирано както време, до няколко месеца, така и по приоритети. Надяваме се, че след разговорите ще намерим сила, за да осъзнаем отговорността на решенията, които ще вземем, посочи още Атанасова.

 

От своя страна зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев обясни на колегите си от ГЕРБ, че отговорността им пред обществото е голяма, бидейки първа политическа сила.

Карадайъ: Ако бъдем поканени на разговори, ще се отзовем

По думите му от ДПС са поискали да разговарят с втората политическа сила на изборите в лицето на коалицията ПП-ДБ, но те са им отказали.

Ето защо считаме, че реализация на правителство с втория мандат е невъзможна. Отговорността за реализация на първия мандат обаче е основна и ние съзнаваме тази отговорност. А вашата отговорност е още по-голяма, защото сте първа политическа сила, каза още Цонев.

По думите му от Движението за права и свободи са поели ангажимент пред избирателите си да спрат обедняването на населението, да направят здравеопазването достъпно, да подобрят качеството на образованието, както и да направят съдебна реформа, с която съдебната система да стане ефективна и независима.

 

Водещи новини

Още новини