Радев: Партиите да ми връчат папка с проектокабинет, всичко друго са слухове

Getty Images (архив)
share

Всяко посегателство срещу живота на български гражданин е недопустимо. Още повече, че тук става въпрос за посегателство срещу български институции и очаквам компетентните органи възможно най-бързо да установят всички обстоятелства по този случай и да изправят извършителите пред съда. Подобни деяния трябва да се наказват с най-голямата строгост на закона. Това коментира държавният глава Румен Радев пред журналисти по повод извършения опит за убийство на главния прокурор Иван Гешев.

По темата с проектокабинетите на двете водещи формации ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ Радев заяви, че няма да коментира слухове.

„Не мога да коментирам слухове. Ще коментирам, когато дойдат с папката, с изпълнен мандат и с проектосъстав на Министерски съвет. Тогава мога да правя коментари“, отвърна президентът Радев.

НА ЖИВО: ПП-ДБ номинира акад. Николай Денков за премиер, ето кои са другите имена в проектокабинета им

На въпрос кога ще връчи първия мандат, държавният глава отговори "скоро".

Ще връча мандата скоро, но аз пак искам да напомня, че 49-ото Народно събрание следва да приеме важните закони по Плана за възстановяване и устойчивост, по държавния бюджет, независимо от изхода на процедурата по излъчване на правителство. От това зависят парите на българите, модернизацията на страната и реформите, както и пълноценната ни европейска интеграция. Очаквам парламентът да подходи отговорно и да изпълнява своите задължения, допълни той.

На питане дали експертен кабинет е по-добрият вариант за управление на страната, Румен Радев поясни, че това зависи от самите партии и че е отговорност на политическите сили какво се договарят в парламента.

Водещи новини

Още новини