Силвия Великова: Има един арест, който никога няма да позволи коалиция между ПП и ГЕРБ

Кадър: БТВ
share

Има един арест, който никога няма да позволи коалиция между ПП и ГЕРБ. Това заяви в ефира на bTV журналистът Силвия Великова по повод вероятността за съвместно управление на държавата между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Според нея вчерашното изявление на Асен Василев и Кирил Петков е било с идеята от "Продължаваме промяната" да покажат, че са заедно, въпреки нападките от страна на бившия транспортен министър Николай Събев.

ПП обяви решението си за кабинет с участие на ГЕРБ

Великова отчете още, че страната ни в момента се намира в неестествева ситуация, а президентът Румен Радев вече управлява по-дълго от някои партии, които са били в управлението.

Според влогъра Асен Генов Радев "участваше в изборите без фактически да участва".

Той се опитваше да наложи недоверие в парламентарната ни система и че всички са маскари и всички се провалят, а парламентаризмът не работи. Мълчанието на всички политици отваря огромно информационно пространство, което се заема от националпопулизма, аргументира се той.

По думите му накива партии като тази на Костадинов "продават страх и разочарование".

Окончателно! ЦИК обяви резултатите при обработени 100% изборни протоколи

Журналистът Петьо Цеков пък коментира, че политическата картина у нас след изборите не е по-различна от тази, която наблюдаваме през последните две години, тъй като имаме "от същото на сцената".

Според него единствената възможна коалиция остава "безпринципната".

Водещи новини

Още новини