Борисов към Нехамер: Миграцията не е национален, а общ европейски проблем

Facebook
share

"Миграцията не е национален, а общ европейски проблем. Увеличеният миграционен натиск към Европа ни задължава да се борим заедно за общите ни граници. Това заявих по време на среща с канцлера на Австрия Карл Нехамер", написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Facebook.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1550

По време на разговора лидерът на ГЕРБ е подчертал, че партията му "лидира всички процеси в парламента, които препотвърдиха евроатлантическата ориентация на България.

"Като пример посочих приетите закони за 100% диверсификация на руското ядрено гориво, за отказа за внос на руски газ, за "Лукойл", за предоставяне на военна помощ на Украйна, за построяването на два нови ядрени реактора IP-1000, както и процесите по евроинтеграцията на Република Северна Македония и страните от Западните Балкани. По време на срещата изразих още, че руската агресия няма място в съвременния демократичен свят, пише още той.

Донев към австрийския канцлер: Влизането в Шенген остава основен приоритет за България

Борисов обобщава, че с Нехамер са постигнали съгласие, че "партиите от Европейската народна партия трябва винаги да се подкрепяме".

"Уверени сме, че само заедно можем да решаваме проблемите на Европа и предизвикателствата пред демократичния свят", категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1550

Водещи новини

Още новини