Калоян Методиев: Радев и кохортата му вече се самозабравиха

Кадър: БТВ
share

Има шансове за третия мандат, ако се стигне до осъзнаване на първата и втората политическа сила, особено от страна на ГЕРБ, които започват да прекаляват с този съюз с Радев. Все пак трябва да се помисли и за държавата. Това заяви в сутрешния блок на bTV политологът Калоян Методиев.

Той изрази мнение, че страната в момента е дебалансирана, а служебното правителство злоупотребява с властта и води само до проблеми.

Радев и ГЕРБ са в съюз, за да унищожат ПП. Няма друга страна в Европа, в която да има служебен кабинет в Конституцията. Целта на президента е да управлява максимално дълго със служебни кабинети и със своята кохорта в държава, която се намира в полуразпад, коментира Методиев.

Нинова: Връчването на втория мандат след Нова година е губене на политическо време

По думите му, ако Радев предпочита да не се формира редовен кабинет, най-вероятно ще даде третия мандат на БСП, защото "там пипа вътрешната опозиция".

Нещата се проектират в момента от президентската институция с идеята да няма стабилност и да се отдалечаваме от европейския модел, който включва силни политически партии. Радев и кохортата му са го ударили през просото, вече са се самозабравили. Окопаването във властта е много сериозно, добави още Методиев.

В заключение отбеляза, че данъчните проверки срещу него и съпругата му продължават и очаква те да се проточат още дълго.

Водещи новини

Още новини