СЗО: Планираната от Израел операция в Рафах ще предизвика "кървава баня"

  • 04 май 2024 06:42

  • 961
  • 3
СЗО: Планираната от Израел операция в Рафах ще предизвика "кървава баня"
© Getty Images, архив

Световната здравна организация (СЗО) предупреди за тежки последици, ако Израел пристъпи към планираната военна операция в град Рафах, разположен на границата между ивицата Газа и Египет, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2076

Офанзивата в Рафах ще доведе до "кървава баня", пише в изявление на СЗО, разпространено в социалната мрежа "Екс". В момента в граничния град са подслонени над 1,2 млн. души, като много от хората не могат да отидат другаде. Ако Израел предприеме сухопътна операция, това ще предизвика нова вълна на разселване, "ще ограничи още повече достъпа до храна, вода, здравни и санитарни услуги, ще доведе до избухване на повече огнища на заболявания, до още по-голямо разпространение на глада и до повече човешки жертви", пише още световната организация. 

Израел с нов ръководител на военното разузнаване

По данни на СЗО само 33% от 36-те болници в Газа и 30% от центровете за първична медицинска помощ функционират в някаква степен на фона на непрестанните израелски атаки и недостига на жизненоважни медицински консумативи, гориво и персонал.

СЗО призовава за "незабавно и трайно прекратяване на огъня и премахване на пречките за доставката необходимите количества спешна хуманитарна помощ до Газа, както и по цялата ѝ територия".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
961 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.05 | 12:31

3
DA YMIRAT TIA GADOVE ARABSKI!!!

2024.05.04 | 10:57

2
За да убият 40 терориста ще ликвидират 40хил.жени и деца. После обаче краварите ще кажат, че Израел се е защитавал и ще измислят набързо война някъде другаде по света за отклонят вниманието от там.
СЗО

2024.05.04 | 07:45

1
УБИЙ ГАДЕН ПСИХЯСЪЛ ЧИФУТИН, СПАСИ СВЕТА!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини