ДБ: Има организация на хора на ГЕРБ, които унищожават хартиени бюлетини

Novini.bg
share

Депутати от „Демократична България“ пуснаха запис пред медиите, на който, по техни думи, се чува гласът на бивш кмет на голям град в Южна България.

Записът гласи:

„Броят на недействителните бюлетини не е този, който искаме да имаме. Особено в тази част. Имаме няколко начина, господин Зарков мога да го похваля, че направи няколко невалидни в неговата секция. Знаем, че това е един от начините, с който можем да имаме предимство.“

„Създава се организация за това хората на ГЕРБ, които са участници в СИК, да унищожават хартиените бюлетини. Затова е цялата тази битка“, обяви Ген. Атанас Атанасов.

На въпрос от медиите по повод случай от изборите, в който има 7 разписки от машина за ДБ, а в машинния протокол са 77, Божидар Божанов обяви: „СИК, това, което често правят, е да преписват машинния протокол, защото ги мързи да броят, и са преписали грешно. Не са изчезнали 70 разписки. Преброени са 7 разписки, а машината е извадила 77. ако се отвори чувалчето, разписките са там.“

НА ЖИВО: Отново скандал в НС заради машините

„Аз съм завършил право и съм наясно с текстовете на „обида“ и „клевета“, затова си давам сметка какво мога и какво не мога да кажа. Намерете го в Ютюб“, заяви Атанасов.

Водещи новини

Още новини