Дянков: Фискалният ни резерв е много стабилен

Булфото
share

"До края на месеца фискалният  резерв на България ще е около 7 милиарда лева. Вече имаме доста стабилен фискален резерв", съобщи пред журналисти вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

„Дойдох днес в Народното събрание, за да благодаря на представителите на всички политически партии, които бяха много конструктивни в периода на подготовка на еврооблигацията, без изключение – и от управляващата партия, и от всички останали партии. Благодарение на търпеливостта и експертизите на моя екип, но и на тяхната подкрепа успяхме да постигнем един резултат, който на фона на всичките проблеми в Европа е много добър”, добави министър Дянков.

„По време на ратификацията на документите по еврооблигациите, бях поел и едно обещание, което днес изпълнявам, а именно да предоставя цялата документация. От началния ден на подготовка на еврооблигацията, през методологията за избор на управляващи банки, на консултантски фирми по еврооблигацията, до крайния момент за подписване на документите и прехвърляне във фискалния резерв на сумата, която стана вчера следобед. Фискалният ни резерв от тази сутрин вече е около 6,5 милиарда лева. Всички тези документи са тук, и ще бъдат предоставени на народните представители в библиотеката на Министерство на финансите”, заяви Симеон Дянков.

Според него, това ще помогне и на бъдещи екипи, които се занимават с облигации, и вече пътят на България към този пазар е доста добре отворен.

Водещи новини

Още новини