Симеон Дянков: Ние сме сред отличниците на Евросъюза

  • 04 юли 2012 08:11

  • 2532
  • 25
Симеон Дянков: Ние сме сред отличниците на Евросъюза
© Булфото

Ние сме единствената държава в Европейския съюз, освен Швеция, която има балансиран бюджет, съобщи в ефира на БНТ вицепремиерът и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Той припомни, че България е и сред държавите, които са покрили всички критерии за влизане в еврозоната, въпреки че на този етап това не е цел за страната ни. Дянков съобщи, че България не иска вече да влезе ИЕРЕМ 2, защото след две години ще трябва да влезе в еврозоната, а бъдещето й не е ясно. Той поясни, че няма смисъл страната ни да плаща дълговете на другите държави, които са в еврозоната.

Дянков поясни, че намаляването на лихвите по еврооблигациите е глътка въздух за българската икономика. Той определи като много добро споразумението за лихва от 4,25%.

"България вече като визия стои много добре", коментира Дянков. По думите му, следващият финансов министър ще бъде много по - улеснен при продажбата на следващите еврооблигации.

"Получих поздравления за това, което направих от Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - и Йордан Цонев", каза финансовият министър. Той поясни, че всички политици са били помолени да не раздухват много въпроса с продажбата на еврооблигациите, за да не се нагнети излишно напрежение. Дянков уточни, че всички са си спазили обещанието и им благодари, защото според него това е оказало голямо внимание за ниската лихва.

Вицепремиерът коментира и темата с изместването на държавната администрация в страната. Дянков отново заяви, че тези промени няма да струват скъпо на страната. Той уточни, че има условие към общините, за да бъде преместена дадена агенция в провинцията и това е да бъде предоставена общинска сграда.

"Отделил съм си лятото да се занимавам с този въпрос", каза министърът.

Дянков обясни и каква е идеята на тази реформа. Той поясни, че целта е младите хора, които завършват университетите в другите градове да не ги напускат и да идват в София, а да остават там.

Финансовият министър потвърди, че усеща съпротивата заради тази реформа и определи това като много положително.

Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи уточни, че тези, които не искат да напуснат София и да отидат в провинцията заедно с агенцията, ще бъдат уволнени. По думите му, в това няма нищо лошо, защото всеки си избира сам пътя.

Министърът заяви, че ГЕРБ ще спечели втори мандат заради политиката, която води, защото хората виждат, че нещо се прави.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2532 25

Коментари 25

Добави коментар
plamen4o

2012.07.09 | 22:36

25
Алоо..червеноухи плювалниции!!Къде я видяхте тая армия!!!от просяци?Това са единствено мангасари които така и не искат да работят!!Това просто е циганска мафия!!Колкото до клошарите..те в голямата си част са алкохолици и обикновенни мързеливци!!Отказващи да работят а и голяма част от тях имат и собственост!!Познавам голяма част от софийските клошари и затова го твърдя!!!В крайна сметка всеки си избира съдбата!!И когато синьо-червената мафия брулеше държава заедно с Доган айдук що не пискахте?Що тогава не джвакахте говна а сега джвакате?!!
Гочев

2012.07.05 | 23:45

22
Много добре се е изразил Дянков- но не знам дали някой в България изобщо му вярва. Истината е само една : че сме отличници по БЕДНОСТ и по многобройната АРМИЯ от ПРОСЯЦИ и по многобройната АРМИЯ от добре платени ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ- без качествено покритие...и то не само в Европа ами и чак до Австралия.
Простакоубиец

2012.07.09 | 22:35

24
Ей тоя, ако някой го гръмне с Калашников, ще се съглася на 30% увеличение на тока за 5 месеца!
рядко нахално нищожество!

2012.07.08 | 21:50

23
дянкофф, принуден съм отново да констатирам, че моята предишна оценка за тебе остава напълно валидна и сега - ТИ СИ ЕДНО РЯДКО СРЕЩАНО, НАХАЛНО, МАЛОГРАМОТНО, НО НАФУКАНО ЛАЙНО! Нахалник смотан, какво европейско отличничество те бие тебе по главата??? Хората какво ги топли това???Какво ги интересуват твоите фалшиви приказки, когато те ежедневно изживяват холокоста на своя живот - нямат пари, нямат достатъчно храна , изнемогват и не могат да вържат двата кроя! Много бедни и нещастни Българи по тази причини се самоубиха и тези стотици самоубийства ще тежат на оскототялата ти съвест! И ти и боко тиквата сте самовлюбени и алчни политически лайнари! Стойте и гледайте, как Народът из един път ще ви втричи лайняните задници! Вчера го гледам твоят ментор Полрик по БНТ - мед му капеше от устата, когато говореше за "ромското включване", а за ескалиращото социално-икономическо и политическо "изключване" на Българите, провокирано от ГРОП, не обели нито дума! Ей такива сте всички в този Безроден ГРОП! Догодина, ще ви се даде според заслугите ви - гответе за депонирането ви в склада за опасни политически отпадъци!
agabaga

2012.07.05 | 23:45

21
А Вие усещате ли как Ви влиза все по надълбоко?!
Уил Смит

2012.07.05 | 23:45

20
"Симеон Дянков уточни, че тези, които не искат да напуснат София и да отидат в провинцията заедно с агенцията, ще бъдат уволнени. По думите му, в това няма нищо лошо, защото всеки си избира сам пътя." Значи ТОЙ ще каже "Марш към град...", а иначе всеки сам си избирал пътя... Абсолютно подкрепям пращането директно в затвора или по кофите за боклук на всички от правителствата на т.нар. "преход". Но за Бойко, Цвъцко и "Малката пица" си трябва нещо мно-о-о-о-о-ого по-голямо! За да не посмее никой да повтори предателските им, подаряващи на чужди и родни олигарси България!
Беш

2012.07.05 | 23:45

19
Престъпник!!!На власт!!!
!!!

2012.07.05 | 23:44

18
Вица за деня ....... г-н Дянков да не сте получили топлинен удар ?::)????? :)
На №21 и на № 4

2012.07.05 | 23:44

17
Поздравления за обективните коментари ! На № 9 се изявява един всезнайко-който видял през прозореца някакви клошари и продължава да дрънка колко се чувствал добре при това "добро" управление на ГЕРБ. И всички българи живеели много добре и нямало безработни и нямало просяци и стандарта на живота бил висок. Браво на този юнак-явно че са му останали само първичните инстинкти....
Daylight

2012.07.05 | 22:17

16
"България вече като визия стои много добре". Ха-ха. С кое стои добре? С пенсионери и деца ровещи в контейнерите за боклук ли? Или с мизерните доходи на българските семейства?

2012.07.05 | 22:16

15
Да сред отличниците сме по ръст на безработицата, най-ниски доходи и ръст на разходите като ток вода и т.н. По-добре да мълчите и да си чакате да ви изтече мандата отколкото да правите смешни коментари!
да не бяхте спали последните 20г

2012.07.05 | 10:12

2
пропиляхте по 1/4 от живота си, но оставихте комунистите да беснеят, и някои от вас с тях ядоха и пиха с тях. изгонихте 2 млн българи, а това е първото правитеслтво, което стартира истинският "преход". и на много хора не им харесва, че им спират далаверките и ги вадят от сивата икономика и плюят ли плюят. добре че все пак образованите и нормалните хора са повече в тая държава и ще видите не власт, а затвор.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини