Симеон Дянков: Няма да взимаме кредити през следващите години

  • 13 юли 2012 08:10

  • 631
  • 1
Симеон Дянков: Няма да взимаме кредити през следващите години
©

България няма да взима кредити от чуждестранни банки и институции в следващите няколко години. Това заяви Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи цитиран от американската агенция Блумбърг.

Дянков аргументира тази своя позиция с емисията на еврооблигации миналата седмица и с намаляването на бюджетния дефицит.

Не се нуждаем от никакви чужди кредити. Няма да пласираме и облигации в чужбина, обяви Дянков пред репортери във Виена, където участва в конференцията "Пътят напред: Централна, Източна и Югоизточна Европа"

Финансовият министър е категоричен, че България най- вероятно ще регистрира тази година икономически растеж от 1,4 процента, каквито бяха прогнозите на правителството. Това според него ще помогне за  съкращаване на бюджетния дефицит под поставеното като цел равнище от 1,3 процента от брутния вътрешен продукт.

България покрива всички критерии за приемане на еврото, но няма да се правят стъпки за присъединяване към еврозоната в следващите години, за пореден път потвърди Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
631 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
dada

2012.07.13 | 21:32

1
дянков ти със сигурност вече нищо няма да вземаш, догодина ще ви гоним :)

Добави коментар

Водещи новини