Десислава Атанасова (ГЕРБ) хвърли бомба: Чухме скандална оферта, за да се оттеглят промените в Изборния кодекс

share

Преди два часа от парламентарната трибуна прозвучаха обвинения към бивши коалиционни партньори. В разговор с г-н Свиленски се чу как г-н Петков оферира БСП, ако се откажат от бюлетините с думите: „Оттеглете закона и ще ви дам кода“. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Би следвало въпросния код да е в ЦИК. Има флашки, в които се пази паметта от изборите. По-важно е как може бивш министър-председател да поставя подобен ултиматум? Това е най-тревожното. Никога не сме имали гласни доказателства, изказани в пленарна зала, изказани от доскорошни партньори. Нашите избиратели, а и на други парламентарни групи имат съмнения в машините. Няма контрол над данните в тези машини, освен информацията в ЦИК, която се публикува“, обясни тя.

След скандали: Депутатите ще продължат днес дебата по промените в ИК

„Нашите избиратели искат да имат право на избори – с бюлетина или с машина“, изтъкна Атанасова.

„Днешното пленарно заседание продължава с обсъждане на няколко параграфа. Вчера колегите имаха над 50 изказвания по заглавието на законопроекта за промените в Изборния кодекс. Липсата на аргументи не е полезно нито за дебата, нито за парламентаризма“, не спести критики към колегите си тя.

„Ние не сме вносители на този законопроект. Тези 18 часа дебати се дължат на колеги, които са склонни да дебатират по заглавие на законопроект 4 часа. В момента колегите имат възможност да изкажат своите аргументи в пленарна зала. До момента има обявени 53, така се бавят други законопроекти. Нима бюджета не е важен за хората?“, пита се Десислава Атанасова.

„Нас повече ни интересува темата „Джемкорп“. Тази тема стои на дневен ред на обществото“, каза лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС в НС.

Водещи новини

Още новини