Атанасов: ДБ няма да направи сделка с ГЕРБ, докато аз съм съпредседател

Нова тв
share

"Ако ГЕРБ не оттеглят номинацията си за Росен Желязков, ние от "Демократична България", ще продължим да не гласуваме за него". Това заяви в ефира на Нова тв Атанас Атанасов от ДБ.

Всичко по темата:
Електронни цигари 28

И повтори, че те трябва да се откажат от Росен Желязков за председател на парламента.

"Трябва да се търси човек, който е извън двете политически сили, след като от "Продължаваме промяната" изтеглиха своята кандидатура", смята още той.

Депутатите с втори опит за избор на председател на НС

"Снощи, търсейки изход от ситуацията, потърсихме такъв във варианта за ротацията. Първият, който трябва да бъде избран е Никола Минчев, защото на първото гласуване имаше повече гласове. Бойко Борисов трябва да си ходи от политиката, трябва да се оттегли от тази политическа сила и да потърси друго място за изява", допълни Атанасов.

"Вчера беше един ползотворен ден, в който стана ясно, че независимо, че ГЕРБ спечелиха изборите, те останаха в изолация", заяви още той.

"Първата политическа сила, ако мисли отговорно, трябва да реши точно как да участва в това управление, защото никой не я иска".

„ДБ няма да направи сделка с ГЕРБ, докато аз съм съпредседател. Борисов вечно търси начин да се допре до нас. Той трябва да се оттегли от партията му”, коментира Атанас Атанасов.

Всичко по темата:
Електронни цигари 28

Водещи новини

Още новини