Божидар Божанов (ДБ): За 4-годишен мандат ГЕРБ не направиха нищо за съдебната реформа

Булфото (архив)
share

"За 4-годишен мандат ГЕРБ не направиха нищо за съдебната реформа", това написа Божидар Божанов от „Демократична България” и бивш министър на електронното управление в профила си във Фейсбук.


"Днес седнали да обвиняват Демократична България, че за 7 месеца не е станала. За тези седем месеца закрихме специализираните бухалки, уредихме независимост на европейските делегирани прокурори, а екипът на Надежда Йорданова подготви механизъм за разследване на главния прокурор и още доста изменения, вкл. сигурно случайно разпределение на дела", добави той

"Създадохме и комисия за промени в Конституцията във връзка с правомощията на главния прокурор, в която ГЕРБ отказаха да участват.  След като 7 месеца браниха всяка алинея правомощие на Гешев, сега се сетили за съдебната реформа", посочи още Божанов.

"Като бонус си взели от нашия проект за изменение на Конституцията от 2020 г.  възможността за индивидуална конституционна жалба и я предлагат като своя идея", допълни Божанов.

Божидар Божанов нарече брифинга на Борисов "литературно четене"

"Не че е толкова лошо да се "берат" от нашата програма и да представят идеите за свои, но опитът показва, че накрая гласуват "против", заяви той.

"При всички положения ние ще продължим да водим идейно и комуникационно реформата на правосъдието," категоричен бе Божанов.

Водещи новини

Още новини