Надежда Йорданова (ДБ) за предожението на Слави: Това е път към тоталитаризъм

  • 26 август 2022 17:56

  • 5327
  • 12
Надежда Йорданова (ДБ) за предожението на Слави: Това е път към тоталитаризъм
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от (ДБ) е политическа сила, която отстоява силна парламентарната република. Ние се борим за по-силен парламент и върховенство на закона. ДБ ще се противопоставя и отстоява парламентарната република . Президентска република в една неукрепнала демокрация е път към тоталитаризъм и ние ще се противопоставим. Това заяви бившият правосъден министър Надежда Йорданова от Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Думите ѝ са по повод предложението на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в за реферндум за промяна на политическата система в страната, а именно въвеждането на президентска република в България.

„Ще отстояваме България да има повече от един доставчик на газ. С „Газпром“ нищо не ни гарантира, че ще имаме доставки на газ. Те едностранно нарушиха договора си с нас. „Газпром“ е геополитическо оръжие и ние няма да допуснем то да е на наша територия“, подчерта тя.

Слави зове за президентска република, ще свиква референдум

„Водила съм арбитражни дела и мога да кажа, че най-силният коз е да не си разкриваме козовете. Когато си в една такава битка публичното мълчание е най-добрата стратегия. Тревожи ме, че с действията си настоящ правителство предоставя победата на „Газпром“ на тепсия. При „Газпром“ геополитиката и икономиката се сливат в едно. На държави, които приеха да плащат газа в рубли, също са със спрени доставки. Правителството трябва да направи всичко възможно и да гарантира доставки на газ от повече от един доставчик“, не кри изумлението си Йорданова.

„Борбата с корупцията е една от основните политики на ДБ. Борбата с корупцията изисква време и устойчиви решения. Аз и моите колеги направихме решителни стъпки. На всяка крачка обаче ние срещахме решителен отпор. Корупцията е проблем, който изисква енергия, устойчиви решения и време“, подчерта тя.

Бившият правосъден министър коментира и арестът на лидера на опозицията Бойко Борисов и негови колеги така: „Арестите не трябва да бъдат работа на политиците. Аз като юрист съм против и не приемем нито един незаконосъобразен арест. Това са грешки, които не бива да допускаме и трябва да осъждаме. В обществото има едно нетърпение за справедливост, именно затова трябва да обърнем поглед към Прокуратурата. Нуждаем се от ефективна прокуратура“.

Тя каза още, че е подготвена промяна в закона, с която да се въведе по-ефективен контрол спрямо главния прокурор и се надява в следващия парламент тя да стане факт.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5327 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Анонимен Анонимен

2022.08.28 | 15:12

11
Май е по добре вилата да е на врата в момента е анархия
Кики

2022.08.27 | 01:43

10
Много е умна тая! Много!
Тошко

2022.08.26 | 21:33

9
К.урви и педали от ПП вашето време отмина безвъзвратно.
Еми...

2022.08.26 | 19:48

8
тази пача с налудничав поглед е нагледно доказателство за дебилщината в тази партия на стари педрили
Тъпоъгълник

2022.08.26 | 19:47

7
Тая карикатура да я скрият, че не само че няма едно дело спечелено а е мега куха. Като почне да се прави на умна с празния поглед и направо падам от коня.
Ш

2022.08.26 | 19:32

6
Тоя боклук за нищо не става. Освен свирки на Мравояда да прави.

2022.08.26 | 19:26

5
Помия

2022.08.26 | 19:19

4
мумията прави четки на чорапа
баба гицка

2022.08.26 | 19:09

3
дъ и бъ - каква партия сте щом се пегърнахте с ПП=подлите педали

Добави коментар

Водещи новини