Слави зове за президентска република, ще свиква референдум

Фейсбук
share

Във видео във "Фейсбук" лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов призова българите да гласуват на референдум и да изберат дали България да остане парламентарна, или да се превърне в президентска република. 

"Аз видях политическата система отвътре и ще ви кажа следното: там има основно лицемерие, лъжи, корупция, задкулисие, интриги и болезнена жажда за власт. Е, това видях. Затова мисля, че аз не съм политик. Мисля не само, че трябва да се разбие моделът ГЕРБ, а трябва да се разбие моделът на цялата сегашна политическа система. Затова искаме вие да кажете време ли е България да стане президентска република, или да остане парламентарна", посочва той. 

Слави с въпрос към медиите за "лактите в корема"

"Искаме да ви попитаме това на национален референдум. Решението трябва да е ваше, защото държавата е ваша. За да гарантираме, че това ще се случи и вашето решение, каквото и да е то, ще бъде приведено в действие, ние ще бъдем гарант в следващия парламент. Властта не е на всяка цена, но моралът е. "Има такъв народ" - сами срещу всички, но заедно с вас", завършва Трифонов. 

Водещи новини

Още новини