Атанас Пеканов (служебен вицепремиер): Встъпвам с ясна представа за трудностите, пред които ще бъдем изправени

Фейсбук
share

"Встъпвам с ясна представа за трудностите, пред които ще бъдем изправени. Ще работим усилено, с компетентност и грижа за хората, за да гарантираме, че България ще премине през поредните турбуленции". Това написа служебният вицепремиер по увправление на европейските средства Атанас Пеканов във фейсбук.

Той избра социалната мрежа за да направи своя първи коментар малко, след като президента Румен Радев съобщи за назначаването му.


"Приятели, приех поканата на президента Румен Радев отново да заема отговорната позиция на вицепремиер по управление на европейските средства в служебния кабинет. Макар сложните задачи, които стоят пред страната ни, да изискват работещо Народно събрание, политическата криза доведе до нови предсрочни парламентарни избори. В следващите няколко месеца държавата ще бъде управлявана от служебно правителство и благодаря на държавния глава за доверието", пише Пеканов. 

Усилията ми в идните месеци ще бъдат насочени към изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост, оперативните програми, както и европейските теми като цяло.

Вярвам, че с много труд и целенасочени действия, можем да донесем успокоение в тези предизвикателни времена, да помогнем на институциите да работят в полза на обществото и да допринесем то да бъде по-сплотено и успешно, пише още новият служебен вицепремиер.

Водещи новини

Още новини