Кой е служебният външен министър Николай Милков?

  • 01 август 2022 15:06

  • 1688
  • 3
Кой е служебният външен министър Николай Милков?
© Президентство, пресцентър
Слушай новината Слушай новината

Николай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.

Завършил е Френската гимназия в София, а висшето си образование получава в Департамента по Международни отношения на УНСС. Професионалното си развитие започва в научната сфера, а през 1991 г. му е присъдена научната степен доктор за дисертация в сферата на международните отношения и най-новата история.

Избори на 2 октомври, стана ясен и съставът на служебния кабинет, премиер е Гълъб Донев

В държавната администрация започва работа през 1992 г., като първоначално заема различни длъжности на цивилен служител в Министерството на отбраната. След това преминава на работа в Министерството на външните работи, но през 2010 г. след конкурс се завръща в Министерството на отбраната като постоянен секретар.

В МВнР е на работа от 1997 г. В дипломатическата служба е заемал различни длъжности, сред които директор на Дирекция „Външнополитическо планиране, информация и координация“, заместник-министър на външните работи с ресори на отговорност европейски страни, включително ЮИЕ, и въпроси на сигурността. В това си качество е член на Комисията за експортен контрол и секретар на Междуведомствения комитет за членството на Република България в НАТО. Бил е посланик на България в Румъния и Канада, генерален консул в Ню Йорк. Понастоящем е извънреден и пълномощен посланик във Френската република и Княжество Монако и постоянен представител в ЮНЕСКО.

Теодора Павлова
1688 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Знаем КОЙ е!

2022.08.06 | 08:58

3
Знаем КОЙ е външният министър на селяндурина от Славяново - комунист, та дрънка и руска подлога!
Ку.рю

2022.08.02 | 11:59

2
Яко Д.е.С.е. е тоя... От кон.тра.раз.вед.ка.та, ако ме разбирате...
Умник Гюро

2022.08.01 | 15:47

1
Вижте кой е министър на правосъдието и ще разберете, че и този кабинет е нареден от руските тайни служби и Кремъл.

Добави коментар

Водещи новини