ПП: Условието ни е да бъде приет закона за КПКОНПИ и Рашков да бъде избран за шеф на комисията

Novini.bg
share

Единственото условие, което поставихме е да сме сигурни, че има работещо антикорупционно мнозинство в парламента. То да се докаже като по време на преговорите се приеме закона за КПКОНПИ и се избере Рашков за шеф на комисията за противодействие на корупцията. От тук нататък БСП водят разговори с всички останали партньори и ще ни държат информирани. Това заяви Асен Василев след преговорите с БСП. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Не сме обсъждали кой да е премиер, постове, структура и състав на Министерски съвет. Първо трябва да видим, че има работещо парламентарно мнозинство против корупцията, добави още финансовият министър в оставка.

БСП започнаха преговори с ПП за съставяне на правителство

Василев отбеляза, че е  отговорност на мандатоносителя как ще се сглби мнозинство, така че да бъде приет закона за КПКОНПИ. 

Ние и в момента имаме договор с "Газпром", който те не изпълняват. Ако започне да изпълнява договора трябва да бъде обсъдено от състав на Министерски съвет. Отношенията с Руската федерация също не са прекъснати. Има Руско посолство в София и българско в Русия, отбеляза Василев. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Водещи новини

Още новини