БСП започнаха преговори с ПП за съставяне на правителство

  • 19 юли 2022 10:03

  • 913
  • 3
БСП започнаха преговори с ПП за съставяне на правителство
©

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е започна днес консултации за излъчване на правителство. Вчера от партията декларираха, че ще разчитат на партньорите от четворната коалиция в началото на това управление.

Социалистите започнаха разговори с "Продължаваме промяната", предаде репортер на novini.bg

"На тази първа среща имаме да ви кажем четири неща – да ви благодарим и да отчетем, че като правителство досега свършихме много добри неща, оставяме страната във финансова стабилност, икономически растеж и с много добра социална политика. На второ място – загрижени сме за месеците, които предстоят, нови предизвикателства ни чакат, и затова смятаме да положим усилия да съставим реводно правителство, трето – имаме намерение да стъпим върху програмата, която заедно изработихме и четвърто – нямаме намерение да тупкаме топката", това каза в началото на срещата лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Симов: Има шанс за кабинет

Нинова се обърна към Продължаваме промяната, че очакват от тях номинация за премиер.

Тя бе категорична, че от  БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е нямат намерение да имитират преговори и да тупат топката.

"Работихме много конструктивно, особено относно социалната политика. Имаме най-големия растеж в Европа на индустриалното производство", заяви Кирил Петков.

По думите му допълнителна политическа криза не трябва на България, 22 закона трябва да бъдат приети в следващите месеци.

"Важно е във всички аспекти на Плана за възстановяване да напреднем. Ще говорим за политики. Първата точка на програмата, която приехме, е приемането на новия закон за КПКОНПИ, антикорупционен закон, с номинацията на г-н Рашков", допълни Кирил Петков.

 

Последвайте канала на

Калина Христова
913 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
народен глас

2022.07.19 | 10:54

3
смърт за комунизма избори
nn

2022.07.19 | 10:39

2
osrana krushovska bivolica te P.P sa ti vav krapa vrazani no problemat shte ti doide bokluk ot ITN.

2022.07.19 | 10:37

1
Нинова премиер, всичко друго е задкулисие.

Добави коментар

Водещи новини