Иво Атанасов: "Има такъв народ" е виновен за свалянето на правителството

БНТ
share

Преговорите в "Има такъв народ" се водеха в тъмнина. За последната една година не съм виждал Слави Трифонов. Това заяви независимият депутат Иво Атанасов в предаването "Денят започва" по БНТ. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Искаме да се запознаем с програмата, по която ще работи правителството и НС, за да направим своите анализи и всеки от нас отделно да прецени дали ще подкрепи това правителство или не. Ние сме много различни като хора. С напускането на ИТН всеки един се почувства свободен във взимането на решенията, каза Атанасов.

Той отбеляза, че от негова страна не е имало обаждания към депутати от "Има такъв народ", които да подкрепят евентуалното ново правителство. 

На нас Кирил Петков не ни е предлагал нищо. Нито парични суми, нито постове. При срещана с него ни запозна с политиката и целта, която има ПП и търсеше съмишленици и ние в много от случаите сме на едно и също мнение. Това, което ни обединяваше в ИТН, беше борбата с престъпния модел на ГЕРБ и придворните на ГЕРБ. Нито ни е обещавал, нито ние сме искали нещо, отбеляза депутатът. 

В личен план ме интересува да направя анализ за намеренията на тройната коалиция. Но ме интересува и персоналния състав на това правителство. Може да има съвпадения по програмите, но в персоналния състав, ако има лица, в които има съмнение, че няма да свършат определена работа, ще изкажем мнение. По-важни са политиките, но са важни и лицата, коментира още той.

Според него имената на министрите ще станат ясни, след като "Продължаваме промяната" съберат подкрепата на 121 депутати.

Възможно е от "Продължаваме промяната" да звънят на депутати да ги поканят на преговори. С тези хора съм повече от три години. С част от тях съм участвал в изготвянето на управленската програма на "Има такъв народ". Това са качествени хора. Те трябва да решат за себе си. Да си отговорят дали "Има такъв народ" сва изпълнили обещанията си към своите избирталеи. Аз съм категоричен, че не сме изпълнили нито едно общение, добави Атанасов. 

Независимите депутати се включват в работната група на ПП

Те трябва да вземат съдбоносни решения. Ще бъдат ли слуги на "Има такъв народ"  без да могат да взимат решения, или няма да бъдат. "Има такъв народ" става партия която подкрепя статуквото, която подкрепя този модел на управление. Това го доказва с гласуванията си в парамента. Не е нормално партия да показва, че има задкулисни договорки с ГЕРБ и ДПС. Виновен за свалянето на правителството е "Има такъв народ". Не може заради егото и финансови интереси да кажеш, че напускаш правителството. Това е безотгвоорно. Ние не направихме нито една възможност да изпълним това, което обещахме на избирателите си, утчони Иво Атанасов. 

Атанасов обясни, че 6-тимата независими депутати са напуснали "Има такъв народ" поради несъгласие с политиката, която се е провеждала от ръководството - неспазване на устава на партията, лошо отношение и незачитане мнението на структурите на партията, на депутатите, членове и симпатизанти. 

Той отбеляза, че не са напуснали партията, за да станем част от друг проект. И добави, че вчера на срещата с ПП са били петима, защото шестият - Кирил Симеонов не е бил в София, но утре той ще се срещне с преговарящите от ПП.

Според него Виктория Василева е най-качествения човек в ръководството на партията. И добави, че не може да коментира дали ще напусне или не. 

Иво Атанасов е категоричен, че новият кабинет зависи от депутатите от "Има такъв народ".

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Водещи новини

Още новини