Сабрутев: Има позитивни сигнали за подкрепа на правителството от 121 депутати

Нова
share

Има позитивни сигнали, че ще имаме подкрепа от 121 депутати за правителството. Народни представители разбират необходимостта управлението да продължи и то на база ясни приоритети. Това коментира в студиото на „Събуди се” депутатът от „Продължаваме Промяната” Венко Сабрутев.

„Видяхме поведението на „Има такъв народ”. Те буквално хвърлиха държавата под влака. Какво ще е различното, ако сега направим нова коалиция със старите партньори, с които виждаме, че имаме ясни червени линии. Те напуснаха коалицията, когато входирахме реформата за КПКОНПИ, когато разбихме далаверата на „Капитан Андреево”, обясни той относно преговори с ИТН.

Сабрутев мотивира и защо управлението трябва да продължи: „Точно тук и сега трябва да се направят тези така необходими 22 закона, за да може България да започне да усвоява 13 млрд. по Плана за възстановяване и устойчивост”, обясни депутатът.

Тошко Йорданов: Обажданията продължават, натискът е през приятели

Той направи и отчет за свършеното през изминалите шест месеца: „Преборихме се с четири кризи, премахнахме специализираните съд и прокуратура, които бяха бухалките на предишната власт, изготвихме Закона за КПКОНПИ, справихме се с енергийната криза, справихме се с газовата криза”, подчерта Сабрутев.

Водещи новини

Още новини