Петков е уверил Нинова, че изгонването на дипломатите не е еднолично решение

Булфото (архив)
share

Кирил Петков и Корнелия Нинова проведоха изненадваща среща в стаята на ПГ на "БСП за България" в НС. Срещата била по настояване на Петков.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че заради изгонването на 70-те руски дипломати няма да участват в консултациите с "Продължаваме промяната" и няма да подкрепят правителство с премиер Петков.

Петков е уверил Нинова, че изгонването на дипломатите не е еднолично решение. 

Опит за консенсус: Кирил Петков е на среща с депутатите на БСП

Диалогът продължава, заяви той. Най-важното според него е, че не трябва да се измества най-важния фокус - икономическото състояние.

Продължихме разговора и това, което трябваше да стане ясно е, че няма еднолично решение за изгонването на дипломатите. Видя се, че периодът е започнал от март, заяви след срещата премиерът Петков.

Единствената грешка, която може би допуснах е комуникационното представяне на събитията. Трябваше да излезе от и в съответствие с институциите, които са работили по тази теза. Това беше диалогът и той продължава, заяви Петков.

"Има неопределими неща, които трябва да преодолеем."

Въпросът е да се избегне кризисна точка, която не е от толкова голямо значение. Мисля, че диалогът с БСП продължава, защото основните рискове са много по-големи, отколкото кои институции какво участие са взели в едно такова решение.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Водещи новини

Още новини