ИТН иска оставката на председателя на парламента

Булфото
share

"Има такъв народ" ще внесе искане за оставката на председателя на Народното събрание Никола Минчев, съобщи депутатът Станислав Балабанов.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Причината е в осуетеното изслушване на външния министър Теодора Генчовска. От "Има такъв народ" настояваха заседанието да е закрито, за да бъдат изчетени документи с класифицирана информация, от които ставало ясно, че премиерът Кирил Петков е извършил "национално предателство", поемайки ангажименти да отмени ветото, наложено от България върху започване на преговори за европейско членство на Република Северна Македония.

Балабанов определи като "юридически фарс" случващото се в пленарната зала: "Подготвяме това искане. От какво зависи? Председателят на Народното събрание грубо погазва законите и ние ще го направим. Законът и това, че сме българи са над всичко".

Парадокс: Генчовска потвърди, че правата на българите в Македония ще са гарантирани и без вето

По-рано и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ напусна пленарната зала на парламента и обвини председателя Никола Минчев и управляващото мнозинство, че се опитват да осуетят изслушването на външния министър Теодора Генчовска, отбелязва БНР.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Водещи новини

Още новини