Аламанов: Атакуват правителството, защото доказа, че можем да се развиваме като нормална европейска държава

Фейсбук
share

Ето това е истинската новина: само за месец България се е откъснала от енергийната зависимост от руския газ, пише Основателят и управляващ директор на SiteMedia Consultancy и съосновател на Центъра за анализ и кризисни комуникации Любомир Аламанов във "Фейсбук" като коменрат на новината, че цената на газа ще е с 13% по-ниска за юни.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

КЕВР утвърди цената на газа за юни - по-ниска с 13%

"Само за месец се направи истинска диверсификация на газовите доставки. Само за месец се намериха необходимите количества газ. Само за месец се успокоиха цените. Само за месец цените даже падат под тези на Газпром. Само за месец можем спокойно да изправим гръб и да не се превиваме пред източния диктатор", допълва той. 

Ако това беше постигнато от Борисов, щеше да има пресконференция след пресконференция, няколко телевизии щяха да си променят програмите, за да предават от мястото на събитието, Бойко щеше да приема цветя и венци от трудови колективи, прокурорската колегия от Силистра-област щеше да изпрати тържествено приветствие, деца щяха да пеят Одата на радостта около НДК.

"Но сега минава тихомълком. В мъглата. Мъглата на истерията, на внушенията, на кошмара от загубените комисионни. Ако се чудите защо са атаките срещу правителството, ето една от сериозните причини: правителството показа ясно, че можем да се развиваме като нормална европейска държава, далеч от феодални зависимости. Да, правителството и управляващата коалиция си имат много минуси. Но те ясно показаха, че можем да скъсаме робската верига на източния диктатор. Това е истинската новина днес. Която може да пропуснете в мъглата", пише още Аламанов. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Водещи новини

Още новини