Министър Събев: Слави Трифонов е просто една политическа кукла

Нова телевизия
share

От 13 декември ние сме в този риск. Не е ясно, че сме с един партньор по-малко или с по-малко гласове. Имаме странно работеща съдебна система, имаме купени партии и вот. Това беше стартовата позиция. Работихме в токсична ситуация, без медиен комфорт. Тази ситуация на риск, че нещо няма да се случи е постоянно действие. Това заяви министърът на транспорта Николай Събев в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

По думите му е обявявано правителство на малцинството и предстои да се види дали ще има 12 депутати. 

Станаха нервни, че не се случи избора на централен банкер. Когато взехме решение да влезем в еврозоната, отново имаше напускане на четиримата министри от МС. Станаха много нервни и започнахме да си задаваме въпроса какво се случва, каза още той. 

Гроздан Караджов е обвинен за източването на близо 50 млн. лв. от "Глобул"

Министър Събев коментира и предстоящата актуализация на бюджета. 

Една от законодателните промени, които трябва да бъдат осъществени, е актуализацията на бюджета. Има неща, които ни обединяват, и неща, по които има спорове. Правителство на малцинството започваме да работим с депутатите и парламентарни групи. Налага се да работим с всеки един, за да намерим общи позиции и да получим съгласие в отделните точки. Ние трявба да осъществим промяната на бюджета. Ако не се случи правителство на малцинството отиваме на избори.Процесът на промяната е факт. Ние сме първите, които започнахме да правят това. Ясно е, че няма как да стене от първия път. Ако не стане правителство на малцинството ще направим избори и там ще ги бием, отбеляза Събев. 

Транспортният министър бе категоричен, че на предстоящи избори очаква висок резултат за "Продължаваме промяната". Като отхвърли социологическите проучвания, които дават преднина на ГЕРБ. 

Проучванията преди последните избори бяха различни от резултатите на изборите, категоричен бе той. 

В България няма ясно изразена десница последните 14 години. Опитите на "Демократична България" са малко в сравнение с това, което би могло да изпълни политическото пространство. ГЕРБ не са дясна партия. Българското общесвто е събудено, гоялма част от хората, които разбират какво искаме ще ни подкрепят. С хора, които очевидно защитават България да останат на феодално ниво на развитие няма как да се случи, добави министър Събев. 

Политически анализатор: ИТН са прокси на Доган и Пеевски, заченати са с руски пари

Според Събев е много лесно могат да се купуват партии. 

По действията ще ги познаете. Имам информация, че Слави Трифонов е политическа кукла на хора, които искат да запазят България в позиция, в която е държана 30 години. По действията ще видите кой какви цели има, посочи Събев.

Транспортният министър коментира спореворе с превозвачите и очакванията за нови протести. 

Те обявиха, че за 7 дни ще блокират икономиката на България. Обадиха ми се хора от големите вериги, попитаха ме какво правим. Премиерът Петков също се обади и ми каза да намерим начин да седнем и да преговаряме. Казах му, че ще се справим. И ние не позволихме да бъде блокирана икономиката. След това те решиха да протестират, каза Събев.

Въпросът с ТОЛ таксите е в регионалното министерство, припомни Събев.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Водещи новини

Още новини