Ген. Атанасов: Бойко Борисов е най-сервилният поддръжник на Русия у нас след Тодор Живков

бнт
share

Предлагаме мерки за стабилизиране на ситуацията в днешните тежки времена. Няма нищо драматично. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ съпредседателят на "Демократична България" и зам.-председател на Народното събрание ген. Атанас Атанасов по повод днешната декларация на ДБ в парламента, в която се искат "мерки за депутинизация на България". Според политическата сила премахването на руското влияние в страната трябва да се превърне в смисъл на съществуването на управляващото мнозинство.

Този документ е перфектно изработен и дълго обмислян. Ще настояваме тези мерки да бъдат детайлно разработени, защото има осезаема нужда от депутинизация на българския политически живот и на икономиката. Това се заобикаляше дълги години. Сега се видя, че войната на Путин изостри тези проблеми у нас – в областта на специалните служби, на енергетиката и т.н. Трябва да се вземат мерки тези проблеми да бъдат решени, заяви ген. Атанасов.

Искаме да повишим капацитета на всички служби, за да могат да противодействат на руското хибридно проникване у нас. Искаме правителството да предложи специална програма за проверка на служителте на специалните служби за лоялност, защото и сега се вижда, че има пробиви в тях. В областта на отбраната - сега е моментът да бъдат инвестирани достатъчно средства за решителна модернизация на Българската армия. Трябва да имаме добре обучени военнослужещи и надеждна техника, подчерта съпредседателят на "Демократична България".

Правим всичко възможно, за да преодолеем политическото наследство на предишното управление. Защото след Тодор Живков, най-сервилният поддръжник на Русия у нас е Бойко Борисов. Борисов е човекът, който отговорен за тежките зависимости, които България има днес към Русия. Ще очакваме подкрепа за тези мерки и от останалите коалиционни партньори. Няма да поставяме ултиматуми, но смятаме, че тези мерки трябва да бъдат приети за укрепване на властта, посочи ген. Атанас Атанасов.

"Демократична България" призова Фандъкова да забрани "Безсмъртния полк"

Водещи новини

Още новини