Ген. Атанасов с прогноза ще напусне ли БСП коалицията

  • 30 април 2022 11:44

  • 6270
  • 15
Ген. Атанасов с прогноза ще напусне ли БСП коалицията
© Булфото

Заместник-председателят на Народното събрание и член на "Демократична България" ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров заяви в "Денят започва с Георги Любенов", че е убеден, че БСП ще остане в коалицията и след решението на парламента за предоставяне на военна помощ за Украйна. По думите му войната е изиграла ролата на катализатор за стабилността на управлението.

"БСП са част от тази коалиция и ще останат - убеден съм в това. Въпросът с военната помощ за Украйна няма да събори правителството. Няма да давам съвети на БСП, те не са вчерашни - знаят как да излязат от ситуацията и мисля, че имат план. Утре вечер ще обсъдим това на коалиционен съвет. Коалицията се стабилизира и войната изигра ролята на катализатор в тези процеси. Ето - това, което от "Продължаваме промяната" каза на пресконференцията преди дни- вижте какви радикални позиции заеха, а в началото бяха плахи и неопитни. Но втвърдената им позиция показва оценката на нашия цивилизационен избор и на това, че сме част от НАТО и ЕС." - посочи Атанасов.

Той коментира критиките на президента Румен Радев към правителството с призива да не се меси в изпълнителната и законодателната власт.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13274

Нинова потвърди: Реши ли МС да изнасяме оръжие за Украйна, БСП напуска коалицията

"Г-н Румен Радев да си стои в президентството и да си президентства, да не се бърка в работата на законодателната и изпълнителната власт! А какво му се иска на него - е друга работа. Към момента на президентските избори ходът за избирането му на власт е бил полезен в контекста на това, че трябваше да бъде отстранена борисовата държава. Сега някои от неговите позиции са различни - то се вижда, че обича Москва и че е различен от нас." - каза Атанасов.


Според него в България има прекалено много руски дипломати, а трябва да се спазва принципа на реципрочност на дипломатическите представителства.

"Дипломатическият състав на Руската федерация в България като численост е по-голям от сбора на дипломатите на Великобритания, Германия и Франция взети заедно - с които ние сме в един съюз. Тия половината са ГРУ-счици тука - знаете ли какво значи това - от Главно разузнавателно управление на армията, най-силното разузнавателно звено на бившия СССР. По Виенската конвенция се препоръчва принципа на реципрочност - колкото имаме ние, толкова да имат и те. Ами ние имаме 20 в Москва, те 120 - ами трябва да се разредят. И най-добре българското контраразузнаване - те знаят кои са служителите на руското разузнаване - да извадят списъците и - "чемодан, вокзал, Москва." - каза ген. Атанасов.

То коментира и позицията на руския посланик Елеонора Митрофанова, която попита защо българската делегация отива в Киев, а не се запознава с пораженията в Донецк и Луганск.

"На госпожата Митрофанова, на която отдавна трябваше да бием дузпата, ще кажа - отидохме в Киев, а не в Москва, защото можем да направим елементарната разлика кой е агресорът и кой е жертвата. " - заяви ген. Атанасов.

По думите му заобикалянето на Украйна от газовите тръби от страна на Русия е част от плана на Путин за Украйна и Бойко Борисов е спомогнал за това, независимо дали съзнателно или не.

"Тази част от газопровода на сръбска територия е планета от "Газпром", а на българска територия я платихме ние - защо? Защото Борисов и неговите приятелчета са имали сметки за уреждане заради провалянето на Южен поток, защото авансово взели едни пари, а не са ги върнали. Затова трябват и промени в съдебната система и работата на прокуратурата, защото тук има данни за престъпления срещу Републиката, а не да се образуват дела срещу неизвестни извършители, за да могат да се подслушват протестиращите." - изтъкна той.

Атанас Атанасов разказа и за жестоките последствия от войната, на които е станал свидетел при посещението в Киев.

"Това, което видяхме, не е за разказване. В Бородянка имаше една улица - 500 метра, а всички къщи са избушени и опожарени. И се питам - защо е трябвало, какви хора са живели там - обикновени хора! Тези хора няма къде да се върнат." - каза Атанасов.

Той допълни, че по време на разговорите с украинския президент Володимир Зеленски не е обсъждана единствено военна помощ, но и сътрудничество в областта на икономиката и енергетиката.

Последвайте канала на

Калина Христова
6270 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2022.04.30 | 13:37

8
Подкрепям Украйна, а не Русия, поради следните причини: 1. Украйна е братски народ. 2. Ние сме християнизирали Украйна. 3. Дали сме азбуката на Киевска Рус. 4. 70% от войнишкия състав в руската армия през 1878г. са украинци. 5. Над 200 000 българи са се преселили в земите на Украйна, област Бесарабия. 6. Украйна признава, че е получила азбуката и християнството от България (за разлика от Русия). 7. Украйна никога не е организирала и финансирала бунтове, метежи, въстания и преврати в България. 8. Украйна никога не е организирала политически убийства в България. 9. Украйна никога не е крала архивите ни. 10. Украйна не е крала златния ни резерв. 11. Украйна никога не е разпокъсвала землището ни. 12. Украйна никога не е насъсквала Сърбия, Румъния или Турция да ни нападнат. 13. Украйна не е измисляла нови, несъществуващи езици. 14. Украйна не е измисляла несъществуващите македонска, тракийска, шопска и добруджанска нации. 15. Украйна никога не ни е обявявала ВОЙНА!!! 16. Украйна никога не е прехвърляла диверсионни групи на наша територия. 17. Украйна никога не е имала свои "украинофилски" партии в България, имащи за цел дестабилизацията на държавата и обществото. 18. Украйна никога не е финансирала и поддържала национални движения „Украинофили“, нито участва в правенето на събори, където се веят украински знамена. 19. Украйна не ни продава най-скъпия петрол и газ в Европа. 20. Украйна не заселва стотици хиляди украинци по нашето Черноморие. 21. Украйна не е пращала въоръжени терористи в България. 22. Украински политици не са заявявали, че ще ни изкупят и другата половина от Черноморието, след като вече били изкупили едната половина. 23. Украйна не е финансирала чудовищни терористични атентати в България, най-големите и кървави в света за времето си. 24. Украйна не е промила мозъците на 80% от българите да ѝ се кланят и да предават България, нито дели хората на украинофили и украинофоби, за да внася допълнително разделение и разединение у българите. 25. Украйна не е нападала (за последните 1000 г.), бомбардирала и окупирала България. 26. Украйна не притежава между 30 и 50% от българската икономика и не ни държи в 100-процентова енергийна зависимост от нея посредством свои хора в българския парламент, съдебни и правоохранителни служби и структури. 27. Украйна няма 45-метрови паметници, символизиращи престъпен режим и не ни заплашва, че ще ни се случи случка, ако ги махнем. 28. Украйна не ни е пренаписвала и фалшифицирала историята. 29. Украйна не ни натяква постоянно как ни била освобождавала два пъти и как трябва да сме ѝ вечно благодарни, тоест надупени и подчинени. 30. Украйна не е поставяла свое марионетно правителство и престъпен режим и диктатура, които управляваха 45 години, избиха цвета и елита на нацията и върнаха България със 100 години назад в развитието и. Има и други причини, но тези са основните.
Анонимен

2022.04.30 | 20:30

15
Човече това е 100% истина. Публикувай я редовно за да я прочетат повече хора.
Анонимен

2022.04.30 | 20:30

14
Човече това е 100% истина. Публикувай я редовно за да я прочетат повече хора.
Мария Димитрова Маринова

2022.04.30 | 14:14

10
Съгласна съм с Вас който и да сте ! Всичко написано от Вас е вярно!
Анонимен

2022.04.30 | 20:29

13
Човече това е 100% истина. Публикувай я редовно, за да я прочетат повече хора.
ха-ха

2022.04.30 | 15:01

11
За да станеш генерал, трябва поне да си бил полковник и то с висше академично образование. С малки изключения така е в цял свят. Но, в нашата кочина някои "управници" напълно потъпкаха всякакви законови изисквания и произведоха в генералско звание абсолютни некадърници и случайници, като по този начин напълно компрометираха това звание.

2022.04.30 | 15:32

12
`Генерал` Б.Б.? Що е генерал, все е измет.
Анонимен

2022.04.30 | 12:07

1
Борисовата държава започна да ни липсва. Спокойствие, сигурност, просперитет увеличение на доходите.
Мария Димитрова Маринова

2022.04.30 | 14:12

9
Изтървахме питомното за да дойде дивото!

2022.04.30 | 13:02

7
КОМУНИСТИЧЕСКОТО ДЖУДЖЕ ГЕЙНЕРАЛ АТАНАСОВ

2022.04.30 | 12:58

6
Гном мръсен

2022.04.30 | 12:57

5
Настъпаната жаба ръси простотии
Иван Костов

2022.04.30 | 12:51

4
Гнусен пигмей.
цар БОРИС I Покръстител

2022.04.30 | 12:29

3
ГНОМЕ, чемодан, вокзал и Делиорман! Ей гнусна гнида ей.

2022.04.30 | 12:21

2
Този безсрамник е прав и бсп си заминава завинаги.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини