Ген. Атанасов: Руската агентура се опитва да дестабилизира управлението у нас чрез македонския въпрос

  • 21 май 2022 19:14

  • 3670
  • 38
Ген. Атанасов: Руската агентура се опитва да дестабилизира управлението у нас чрез македонския въпрос
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Президентът да свика Консултативния съвет по национална сигурност поиска в обръщение министър- председателят Кирил Петков. Той настоява партиите, службите и държавния глава отново да обсъдят българското вето срещу началото на преговорите на Северна Македония за членство в Европейския съюз. Желанието на премиера идва след две важни визити у нас през тази седмица - помощник-държавният секретар по европейските въпроси Карън Донфрийд беше тук, страната ни за ден посети и комисарят по разширяването - Оливер Вархей. Преди два дни и Европарламентът гласува годишния доклад за напредъка на Северна Македония и в него попадна изменение на Зелените, според което, двустранните спорове трябва да се разрешават отделно от присъединителния процес.

Съпредседателят на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и зам.-председател на НС ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров коментира тези теми в предаването "Говори сега" по БНТ. България има национален интерес от това Северна Македония да стане член на ЕС, за да може да сме заобиколени от приятелски страни, но в настоящия момент нито има достатъчна обществена подкрепа, нито в парламента има готовност да се вдига ветото, категоричен е ген. Атанасов. Ветото не може да бъде вдигнато - правят се опити през тази тема да бъде дестабилизирано правителството. Руската агентура е тази, която се опитва изкуствено, чрез македонския въпрос да дестабилизира управлението на страната, обясни Атанасов. Според него, през последните години упорито се работи върху съзнанието на българското общество, а и партньорите от Македония не съдействат по развитие на този въпрос.

Премиерът Петков поиска президентът Радев да свика КСНС

В момент на война, когато Русия нападна Украйна, се изостриха определени отношения, изплуваха определени обстоятелства. Депутинизация означава намаляване до минимум зависимостите на България от Русия, обясни ген. Атанасов по повод декларацията за депутинизация на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от". Кой допусна "Лукойл" да не плаща необходимите данъци тук, попита Атанасов. Бойко Борисов преди да влезе в политиката, беше собственик на една охранителна фирма - "Ипон". А "Ипон" охраняваше "Лукойл". ГЕРБ имитираше евроатлантически политики, а в същото време прокарваше руски интереси, смята ген. Атанасов.

Той е категоричен, че от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" ще настояват за проверки в службите за сигурност дали има лица, обслужващи руските интереси. Още другата седмица поискаме тези проверки, за да сме сигурни, че са затворени пробойните, категоричен е ген. Атанасов. БСП са откровени русофили. Моите притеснения са за скритите русофили - за тези, които говорят едно, а вършат друго, заяви Атанасов в отговор на въпрос за отношението им коалиционните партньори от левицата.

Най-силно отражение войната у нас дава върху икономиката. Страшно много се спекулира с тези усложнения, които са пряко отражение от войната, коментира още Атанасов. Аз никога в нормално време не бих се съгласил да има нулево ДДС на цената на хляба, но сега това се налага, допълни той, като изрази съмнение дали тази мярка ще доведе до реално намаление в цената.

Никола Минчев: Не съм поръчвал металните врати, решението е утвърдено от Главния секретар на НС

Абсолютна глупост - така ген. Атанасов коментира скандала с поставянето на железни ограждения на вратите на парламента. Нямам представа кой какво е свършил в цялата тази история. Но е много пошло това, което вършат ГЕРБ. Те не са агресивана опозиция - те са злобна опозиция Това ли е най-големият проблем на България, пиопита Атанасов.

Филип Епитропов
3670 38

Свързани новини

Коментари 38

Добави коментар
Заговорник

2022.05.22 | 14:18

38
А той към чия агентурна мрежа е включен?

2022.05.22 | 13:55

37
Танас Гнома е дебилен мавърски пeдepaл...
Слава на Усрайна

2022.05.22 | 11:12

36
Толкова отвратителен изрод,че трябва да насъскам кривогледия да го тупка
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.05.22 | 11:01

35
ЦАРЮ ЧЕСТИТИ, ИСКАШ ЛИ ОЩЕ ЕДНИ 800 ДНИ ДА ИМ НАПРАВИШ НОВ ЗЛАТЕН ВЕК НА ТИЯ И ДА ИМ СМЕНИШ ЧИПА? :)
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.05.22 | 10:20

34
ЦАРЯ ЧЕСТИТИ ПРАВИЛНО ВИ КАЗА, ЧЕ ЧИПА ВИ Е Л А Й Н Я Н :) ТАМ СТЕ ПРАВЕНИ :)
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.05.22 | 10:19

33
ПО РУСКАТА ТВ ВСЯКА ВЕЧЕР ЗА УКРАЙНА ДРЪНКАТ, КАТО ЛАТЕРНИ. ВИЕ ЗА МАКЕДОНИЯ. АБЕ, ДА НЕ СТЕ ПРАВЕНИ В 1 МРЪСЕН Г Ъ З ? :)
Майтапчи Йово

2022.05.21 | 23:05

21
Ам Гъл пак е преял и се е... запекъл:)))!

2022.05.22 | 08:36

32
хахаха
Обективен

2022.05.22 | 06:45

31
СТРАННО,ТОЗИ САЙТ НИЩО НЕ ПИШЕ И НЕ АНАЛИЗИРА ЗА КАТОСТРОФАЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА СТРАНАТА(СПРАВКА-ИЗКАЗВАНИЯ НА БРИТАНСКИ,УНГАРСКИ,ИСПАНСКИ АНАЛИЗАТОРИ)
Brоcy

2022.05.22 | 05:21

30
Генерал паветник никой не дестабилизира колкото вашата некадърна партия.
Доротея

2022.05.22 | 04:49

29
ГНОМ,много си гнусен.Какво управление имаме бе глупак.Само лъжат и крадат.

Добави коментар

Водещи новини